Estrenes

“Chavalas”, el debut cinematogràfic de Carol Rodríguez, arriba a la gran pantalla

Un film sobre l’acceptació personal i les expectatives frustrades de la generació “Millennial”

Chavalas, l’òpera prima de la cornellanenca Carolina Rodríguez produïda per Miguel Torrente i l’acadèmica Marta Figueras, arriba aquest divendres a la gran pantalla de la mà de Filmax després del seu pas pel Festival de Málaga, on competia a la secció oficial, alçant-se amb els premis ASECAN òpera prima, Movistar+ a la Millor pel·lícula i amb el premi del públic Flixolé.

Les germanes Carol i Marina Rodríguez, directora i guionista respectivament, s’han valgut de pinzellades autobiogràfiques per retratar aquesta història sobre el retrobament amb els orígens, l’acceptació de qui som i el valor de l’amistat. Amb un repartiment encapçalat per Vicky Luengo, Elisabet Casanovas, Carolina Yuste i Ángela Cervantes, el film ens trasllada a un viatge emocional que reviu una història d’amistat a través dels somnis, metes i també fracassos de quatre amigues inseparables a l’adolescència que es retroben, anys més tard, al barri que les va veure créixer. Aquest retrobament les fa enfrontar-se al seu passat i a les dones que volen ser per, gairebé sense adonar-se’n i malgrat el pas del temps i les seves diferències, ajudar-se mútuament a prendre decisions importants que canviaran les seves vides.

Rodada entre Cornellà de Llobregat i Barcelona, Chavalas reivindica la vida a l’extraradi i retrata l’essència de la perifèria allunyant-se de la marginalitat amb què habitualment es representa. La història transcorre en un barri real i ple de vida on les quatre amigues passen per situacions plenes de veritat, humor i emoció.

Chavalas es podrà veure a les sales del territori a partir del 3 de setembre.
 

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat