Estrenes

S’estrena la pel·lícula “Per la llibertat”

Arriba als cinemes catalans la primera coproducció catalano-kurda: el primer llargmetratge amb producció local després de la revolució.

El dijous 29 d’octubre arriba a les sales catalanes l’òpera prima del director Ersin Çelik, Per la llibertat, una coproducció entre Rojava Film Commune (Síria), Alba Sotorra Cinema Productions (Catalunya) i Demkat Films (Iraq).

Rodada al Kurdistan de Síria en ple conflicte armat, la pel·lícula explica la història real de la resistència d’un grup de joves que es van atrinxerar per protegir el seu barri de les forces militars turques. Protagonitzada pels supervivents del setge i basada en els diaris i testimonis que s’han trobat, Per la llibertat esdevé una exploració de conceptes universals com l’esperança, l’amistat, el sacrifici i la pèrdua en la lluita per la defensa de la llibertat.

El director, Ersin Çelik, va treballar com a reporter i responsable de notícies regionals a Dicle News Agency fins al 2010. Malgrat que la seva feina periodística l’ha portat a ser arrestat i processat en nombroses ocasions, ha continuat escrivint llibres i, recentment, ha fet el salt al cinema amb Per la llibertat. Des de la seva estrena al Festival Internacional de Rotterdam, la pel·lícula s’ha projectat en cinemes d’Alemanya, França, Suïssa, Anglaterra i el Japó. A partir d’aquest dijous, el director i l’equip iniciaran una ruta d’estrenes per presentar la pel·lícula a sales de Barcelona i Cambrils.


Més informació aquí.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat