Estrenes


La pel·lícula arriba a sales el proper divendres 14 de setembre.

Penèlope, pel·lícula dirigida per Eva Vila, co-escrita amb Pep Puig i co-produïda per Araki Films, PolandStudio i Televisió de Catalunya s’estrena en sales després d’haver format part de la Secció Oficial del Festival de Cinema Europeu de Sevilla, la secció “Un impulso colectivo” del D’A Film Festival de Barcelona i el festival de Cine de Guadalajara. La coproducció catalano-polonesa  ha estat produïda amb el suport d’Eurimages.

El film, que parteix de la premissa de reescriure l’Odissea d’Homer adaptada als nostres temps i amb el personatge de la Penèlope al centre del relat, narra la història de Carme, una modista de noranta-set anys de Santa Maria d’Oló, i en Ramón, un home que torna al poble després d’haver-lo abandonat trenta anys abans. Una revisió del mite en clau femenina, on el mite de l’espera es converteix en mite de la resistència. Amb el director de fotografia Julián Elizalde, i les caps de so Amanda Villavieja i Eva Valiño, el film submergeix a l’espectador en el paisatge català convertint-lo en el marc perfecte per aquesta història.

Es tracta del primer llargmetratge de ficció de la directora i membre de l’Acadèmia Eva Vila, que va estar nominada als Premis Gaudí pel seu documental Bajarí (2013), estrenat en sales a més de trenta ciutats del Japó.

Tràiler disponible aquí: https://www.youtube.com/watch?v=Cw9tTD2XSHE

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat