Estrenes

Més cinema català: arriben “Dead Slow Ahead” i “Espanya en dues trinxeres”

estrenes 281020163

El cinema català no frena i el divendres 28 d’octubre s’incorpora a les cartelleres del país dues noves propostes documentals: Dead Slow Ahead, de Mauro Herce i Espanya en dues trinxeres. La Guerra Civil en color, de Francesc Escribano i Lluís Carrizo.

Dead Slow Ahead

Dirigida per Mauro Herce, escrita per Mauro Herce i Manuel Muñoz i produïda per Nanouk Films, El Viaje Films i Televisió de Catalunya.

Sinopsi: Un vaixell mercant travessa l’oceà. La hipnòtica cadència dels seus engranatges revela el continu moviment de la maquinària devorant els seus treballadors: els últims gestos del vell ofici dels mariners desapareixen sota el ritme autòmat del segle XXI. Potser es tracti d’una nau a la deriva, o de l’últim exemplar d’una espècie en extinció amb els seus motors girant, imparables.

Tràiler:

 

Espanya en dues trinxeres. La Guerra Civil en color

Dirigida per Francesc Escribano i Lluís Carrizo, escrita per Manel Lucas i produïda per Minoria Absoluta.

Sinopsi: 19 de maig de 1939. Els exèrcits de Franco marxen pel centre de Madrid. Els vencedors de la guerra celebren el seu triomf amb una desfilada espectacular. Mentre, l’Espanya vençuda, la que va defensar la República, marxa cap a l’exili. Mig milió de persones abandonen el seu país sense saber quin serà el seu destí. Aquest és el final de tres anys de guerra civil en els que el país ha patit l’enfrontament més atroç entre els ciutadans. Una guerra que deixa més de 100.000 combatents morts, gairebé 200.000 civils assassinats a la rereguarda i encara no se sap quantes víctimes en els atacs a pobles i ciutats. Una tragèdia que es va gestant durant els anys convulsos de la segona República i que esclata el juliol de 1936 amb un cop d’estat militar. Els revoltats no van aconseguir derrocar el govern i la República no va aconseguir sufocar la rebel.lió. El cop es va convertir en una guerra civil. Durant, gairebé, 1000 dies, la Guerra Civil es va estendre per tot el territori espanyol, es lluita en ciutats i pobles i es marca el país a foc i sang. La República es desgasta amb divi¬sions internes i no és capaç d’aguantar una guerra llarga. Els revoltats demostren la seva superioritat militar i combaten sense pietat fins a conquerir el darrer metre del país. L’1 d’abril de 1939, Francisco Franco firma l’últim comunicat de guerra. Ell és el vencedor absolut, ell serà el és el vencedor absolut. Ell serà el cabdill d’Espanya.

Tràiler:

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat