Estrenes

Arriba a la gran pantalla el documental 'Desmuntant Leonardo'

Divendres 11 de juny a les 20:00h s'estrena Desmuntant Leonardo als Cinemes Girona (Carrer Girona, 175, Barcelona).

Qui era Leonardo da Vinci?

Podem creure que el major geni del Renaixement, que va dominar totes les disciplines i va superar tots els seus mestres, es va educar en un petit poble d'Itàlia sense escola, fill il·legítim d'un notari i d'una pagesa analfabeta? La biografia oficial de Leonardo és plena d'incongruències i preguntes sense resposta.

Per què un florentí va ser tant a prop de les princeses de la Cort de Nàpols o d'un Vaticà 'dominat per catalans'? Per què el seu escut d'armes és igual que el de la casa reial catalana? Podria haver estat Leonardo a Catalunya, més concretament a les màgiques muntanyes de Montserrat? És aquest el paisatge de la misteriosa Gioconda?

Aquestes i altres preguntes són les que es planteja "Desmuntant Leonardo", un documental on el primer pas per explicar la 'nova història' d'aquest geni és desmuntar-ne l'oficial, per desvelar aquesta qüestió tant determinant: qui era, en realitat, Leonardo?

Tràiler del documental. 

Desmuntant Leonardo és un documental dirigit per Marc PujolarDani de la Orden i produït per Pilar Montoliu i l'Institut Nova Història.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat