Activitats Acadèmia

L’Acadèmia obre les portes a més professionals

Els diversos departaments afegeixen categories d’ajudantia, així com rols de recent creació a la indústria

L’actual Junta de l’Acadèmia, formada per Judith Colell, Carlos R. Ríos, Carla Simón, Eduard Sola, Àngels Masclans, Alba Cros, Sílvia Quer, Ana Pfaff, David Verdaguer i Maria Molins, ha decidit fer un pas més en l’obertura de l’entitat als i les professionals del sector. Si l’any 2022 s’actualitzava l’experiència requerida en cadascuna de les especialitats per poder sol·licitar l’accés a l’Acadèmia, aquest 2023, s’incorporen noves categories professionals amb l’objectiu que l’entitat esdevingui una veu encara més representativa del sector, fonamentalment les ajudanties de molts departaments, però també nous perfils o rols que encara no estaven contemplats pels Estatuts de l’entitat.

En total s’incorporen 14 especialitats en els departaments de direcció, producció, interpretació, fotografia, muntatge, so, música, direcció d’art, vestuari, maquillatge i perruqueria.

En l’especialitat de Producció, s’incorpora la categoria d’ajudant de producció, a la qual se li demanen 5 llargmetratges estrenats, i que s’afegeix a les ja existents de direcció de producció i cap de producció, amb 3 i 4 llargmetratges estrenats respectivament.

En l’especialitat de Direcció, on ja s’i inclouen Direcció, Ajudantia de direcció i Script, s’hi afegeix la Coordinació d’intimitat,  amb 3 llargmetratges requerits, una figura de recent introducció a la nostra indústria, clau per al rodatge d’escenes íntimes, i amb un paper importantíssim en la construcció d’un audiovisual lliure de violències.

En la mateixa línia, en l’especialitat d’Interpretació, s’hi afegeix el/la Coach d’interpretació, amb 5 llargmetratges requerits.

Pel que fa a l’especialitat de fotografia, de la qual formaven part la Direcció de fotografia, l’Operador/a de càmera i el/la Colorista, s’hi incorporen ara les figures de l’Ajudant de càmera i la del/la Cap d’electricistes, a les quals se’ls demana 5 llargmetratges d’experiència.

S’afegeixen també els i les Ajudants de muntatge, direcció d’art, vestuari, maquillatge i perruqueria, sempre amb el requeriment de 5 llargmetratges estrenats. 

En l’especialitat de so, a més de l’Ajudant de muntatge de so, entren sonidistes i tècnics d’efectes sala, de nou sempre amb 5 llargs requerits.  I, finalment, en l’especialitat de música, que fins ara només contenia la categoria de Compositor/a,  s’incorpora la de l’Enginyer/a d'enregistrament musical.

Llegeix els estatuts aquí i envia la teva sol·licitud a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat