Activitats Acadèmia

Les Acadèmies de Cinema i Audiovisual de la península presenten la distinció Lloc d'Interès Cinematogràfic - LIC

L'Acadèmia del Cinema Català designa la Col·legiata de Sant Vicent de Cardona

Les vuit Acadèmies representants van presentar la distinció Llocs d'Interès Cinematogràfic - LIC i van desvetllat els vuit espais designats en aquesta primera edició, en una roda de premsa celebrada aquest matí al Centre Cultural Marcos Valcárcel.

La distinció LIC reconeix espais d'especial rellevància per a la indústria audiovisual, ja sigui pel seu valor en la producció fílmica, la importància històrica o el significat simbòlic. Aquesta distinció ressalta la riquesa cultural i cinematogràfica de cada territori i fomenta la preservació i la promoció d'aquests espais que han contribuït de manera significativa a la història i la identitat audiovisual de la península.

A la presentació van ser presents Álvaro Pérez Becerra, president de l'Acadèmia Galega de l'Audiovisual, que va actuar com a amfitrió; Marta Velasco, presidenta de l'Acadèmia de Cinema d'Andalusia; Santiago Fúster, director de màrqueting de l'Acadèmia Aragonesa de Cinema; Graciela Mier, presidenta de l'Acadèmia de Cine Asturià; Laia Aubia, directora de l'Acadèmia de Cinema Català; Silvia Venegas, presidenta de l'Acadèmia de Cinema d'Extremadura; Diogo Camoes, director de l'Acadèmia Portuguesa de Cinema i Teresa Cebrián, presidenta de l'Acadèmia Valenciana de l'Audiovisual.

La relació de LIC designats en aquesta primera edició han estat els següents:

  • Andalusia : Desert de Tavernes (Almeria)
  • Aragó : Sos del Rei Catòlic (Saragossa)
  • Astúries : Llanes (Astúries)
  • Catalunya : Col·legiata de Sant Vicenç de Cardona (Barcelona)
  • Extremadura : Guadalupe i el Geoparc de Villuerca-Ibores-Jara (Càceres)
  • Galícia : Llogaret de Facós, Lobeira (Ourense)
  • Portugal : Tobis Portuguesa (Lisboa)
  • València : L'Albufera (València)

L'Acadèmia del Cinema Català ha designat per a aquesta primera edició la Col·legiata de Sant Vicent de Cardona, que el 2016 ja va rebre la distinció de Tresor de la Cultura Cinematogràfica Europea atorgada per l'Acadèmia de Cinema Europeu, com a escenari del clàssic film Campanades a mitjanit d’Orson Welles.

L'anunci dels Llocs d'Interès Cinematogràfic ha posat el colofó ​​a la VII Trobada d'Acadèmies Ibèriques de Cinema i Audiovisual, celebrada entre el 29 de setembre i l'1 d'octubre en el marc del Festival de Cinema d'Ourense. Les acadèmies van manifestar la seva preocupació per la sostenibilitat i es van comprometre a revisar l'impacte que tenen al medi ambient les activitats dutes a terme per cadascuna de les institucions. També van reconèixer la importància d'apostar per l'educació en l'àmbit audiovisual per ajudar els espectadors del futur a comprendre, crear i analitzar contingut audiovisual, donant eines per consumir continguts de manera crítica i fomentant l'expressió creativa i la comunicació efectiva. Una altra de les qüestions que van centrar les jornades de treball va ser la visibilització de la diversitat, com a element de posada en valor de les perspectives, experiències i peculiaritats de cada territori.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat