Activitats Acadèmia

L’Acadèmia del Cinema Català participa a la VII Trobada d’Acadèmies Ibèriques de Cinema i Audiovisual

La trobada tindrà lloc a Ourense del 29 de setembre a l’1 d’octubre

L'AcademiaGalega do Audiovisual és l'amfitriona de la VII Trobada d'Acadèmies Ibèriques, la reunió anual de totes les acadèmies de cinema de la península Ibèrica que cada any té lloc a un punt diferent del territori. Enguany la seu de la trobada és Ourense, coincidint amb la celebració de la 28a edició de l'Ourense Film Festival (OUFF).

L'Acadèmia del Cinema Català hi participarà junt amb l'Academia de Cine de Andalucía, l'Academia Aragonesa de Cine, l'Academia de Cine Asturiano, l'Academia de Cine de Extremadura, l'Academia Portuguesa de Cinema, l'Acadèmia Valenciana de l'Audiovisual i l'amfitriona AcademiaGalega do Audiovisual.

Durant dos dies els representants de les diverses acadèmies es trobaran per intercanviar experiències, proposar reptes i idear estratègies comunes. L'obertura de la trobada serà a càrrec de la Diputació d'Ourense i l'AcademiaGalega, i donarà pas a la trobada amb dues entitats convidades, la primera amb Josefina UndurragaDirectora General de la Federación Iberoamericana de Academias de Cine (FIACINE) i Directora de l'Academia de Cine de Chile; i la segona amb Rafael PortelaVicepresidenteAcademia de Cine Española.

Diumenge 1 d'octubre, després de la darrera sessió de treball, tindrà lloc una roda de premsa de presentació de la primera iniciativa conjunta de les acadèmies ibèriques, el projecte titulat Lugaresde InterésCinematográfico (LIC), un catàleg de localitzacions que les acadèmies membres aniran alimentant any rere any amb una nova proposta. L'Acadèmia del Cinema Català hi incorpora, en primer lloc, la Col·legiata de Sant Vicenç de Cardona, escenari del film d'Orson Welles, Campanades a mitjanit, que el 2016 ja va aconseguir situar dins el catàleg europeu com un dels actualment 41 Tresors de la Cultura Cinematogràfica Europea. 

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat