Activitats Acadèmia

El Festival de Sant Sebastià convida els 8 projectes de la primera edició de la Residència de guions

El 25 de setembre participaran a la jornada KABIA per a la promoció del nou talent

A les portes d’engegar la nova edició de la Residència de guions el mes d’octubre, l’Acadèmia acompanya a Sant Sebastià les residents de la primera convocatòria: Mikel Gurrea, Arnau Vilaró, Àlex Lora i Yousra Touri, Helena Santin, Laia Soler, Adriana Fuertes i Arántzazu Ruiz, Nataliya Kolesova i Jaume Claret

Serà en el marc de la jornada KABIA, coorganitzada perl Festival de Sant Sebastià amb Tabakalera i Elías Querejeta Zine Eskola amb l’objectiu de crear un espai de trobada entre experts de la indústria nacional i internacional i nous cineastes sorgits d’una selecció de 6 programes de desenvolupament: Nest, Ikusmira Berriak, Noka Incubadora, Residència de guions, la Incubadora de la ECAM i Cutting Edge Camp de Manheim. 

A més, de la mà de Catalan Films, els residents de l’Acadèmia tindran una agenda completa de reunions amb diversos agents per buscar aliances que permetin avançar el desenvolupament de seves produccions.

A més dels projectes de la residència, 6 projectes catalans més paticiparan de les diferents activitats d’indústria del festival. Sima’s song de Roya Sadat, i Rock Bottom de María Tenor, formaran part de la WIP Europe, el work-in-progres del festival que pretén donar suport al cinema europeu en una fase de postproducció. Tres Balas, de Génesis Valenzuela, i La reserva, d’Ezequiel Yanco estaran al Fòrum de Coproducció - Amèrica Llatina. I dos projectes documentals, Les culpables de Marta Duran i Singin Wings, d’Hermen Khaledi, participaran en el Fòrum de coproducció documental Lau Haizetara

Finalment, l'àrea de Pensament i Debat del festival acollirà un programa de converses, classes magistrals i taules rodones, que comptarà també amb representació catalana. El cineasta Albert Serra impartirà una conferència sobre el procés creatiu d'un documental i l’acadèmic Artur Tort, director de fotografia i col·laborador habitual d'Albert Serra, oferirà una xerrada per a estudiants de cinema en el marc de Nest.

 

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat