Activitats Acadèmia

Un any més, l’Acadèmia participa a la trobada de FAN of Europe

L'Academy Day va tenir lloc dins el marc del Festival Internacional de Karlovy Vary

El passat 5 de juliol la directora Laia Aubia, va representar l’Acadèmia del Cinema Català a la trobada anual de les acadèmies europees membres de la Film Academy Network Europe (FAN of Europe), celebrada dins el marc del Festival Internacional de Karlovy Vary de República Txeca. A l’Academy Day, també hi van assistir els i les representants de les acadèmies d’Àustria, Dinamarca, Espanya, Països Baixos, Luxemburg, Ucraïna, República Txeca, Itàlia, Regne Unit, Alemanya, Islàndia, Israel, Luxemburg, Pòlonia, i Portugal, així com l’Acadèmia de Cinema Europeu. 

Les diferents acadèmies es van reunir per abordar els temes d’interès comuns, principalment aquells relacionats amb la sostenibilitat i la inclusió aplicada en les categories de premis interpretatius sense diferenciació de gènere.  Així mateix, els i les assistents van compartir les novetats de la seva activitat, abordant qüestions d’organització interna com els tipus de membresia, les funcions de les seves assemblees generals, el finançament, o els processos de votació, entre d’altres. La trobada va servir també per a què l’Acadèmia europeu i la de Luxemburg actualitzessin l’estat del procés de constitució d’una federació d’acadèmies europees.

A la tarda, les diferents acadèmies van participar a la taula rodona “Les acadèmies obren les portes: Què desitgen els cineastes i què ofereixen les acadèmies de cinema”. La primera part va contar amb la participació de Katarina Tomková, Mattia Colombo, Thomas Imbach, Rada Šešić  i moderada per (Tim Dams, European editor-Screen International) a la primera part. A la segona part, van assistir Katharina Albrecht-Stadler, Dariusz Jablonski, Yann Tonnar, i va estar moderada per  Matthijs Wouter Knol (Director European Film Academy). A continuació l’Acadèmia europea va oferir una copa als assistents i acreditats d’indústria del festival.

A banda de la reunió presencial, les acadèmies de la FAN of Europe mantenen les seves reunions virtuals mensuals. Entre els diversos temes que els assistents van posar sobre la taula per a ésser tractats de forma monogràfica en aquestes reunions, l’Acadèmia del Cinema Català i la BAFTA van proposar dedicar una sessió a compartir els procediments de cada acadèmia en materia de prevenció dels abusos sexuals en el sector audiovisual. 

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat