Activitats Acadèmia

Acadèmies agermanades pels seus premis d'honor

Les acadèmies de cinema catalana i espanyola retran homenatge a les actrius Carme Elias i Ángela Molina

L’Acadèmia del Cinema Català i l’Academia de Cine Español tornaran a agermanar-se el pròxim mes de setembre per retre un homenatge mutu a les seves premiades honorífiques, les actrius Carme Elias, Gaudí d’Honor - Miquel Porter 2021, i Ángela Molina, Goya d’Honor 2021. Fruit de l’estreta col·laboració que mantenen les dues entitats, les actrius compartiran amb el públic a Madrid i a Barcelona dues de les pel·lícules més significatives de les seves filmografies, amb la col·laboració de la Filmoteca de Catalunya a la ciutat comtal.

Carme Elias, Gaudí d'Honor-Miquel Porter 2021, rebrà l'homenatge de l'Academia de Cine el 8 de setembre a la seva sala, amb la projecció de La distancia más larga, de Claudia Pinto Emperador, i participarà en un col·loqui posterior amb la directora del film i amb Javier Fesser. La junta de l’Acadèmia catalana va reconèixer la trajectòria d’una actriu icònica que ha treballat a la pantalla, als escenaris i al doblatge durant cinc dècades. En la seva filmografia destaquen pel·lícules emblemàtiques com L’orgia, Pont de Varsòvia, La flor de mi secreto o Quién te cantará.

L’endemà, l’Acadèmia del Cinema Català reconeixerà a Barcelona la trajectòria excepcional d’Ángela Molina, "la seva autenticitat, el seu talent indiscutible i la seva especial sensibilitat”, tal com va fer l’Academia de Cine el passat mes de març. Serà el 9 de setembre, a les 12h del matí a l’Antiga Fàbrica Damm, on protagonitzarà una conversa amb la presidenta de l’Acadèmia, Judith Colell, després de la qual hi haurà una trobada informal amb acadèmics i acadèmiques, i a les 20h la Filmoteca de Catalunya acollirà la projecció de Lola, de Bigas Luna, protagonitzada per l'homenatjada. Abans de la projecció hi haurà una presentació a càrrec de la mateixa Ángela Molina; Esteve Riambau, director de la Filmoteca; Nora Navas, vicepresidenta de l’Acadèmia espanyola; i Sílvia Quer, membre de la Junta de l’Acadèmia del Cinema Català. Filla, germana i mare d'artistes, l'actriu, cantant i ballarina ha treballat amb alguns dels cineastes espanyols més destacats, com Buñuel, Almodóvar, Borau, Gutiérrez Aragón, Jaime Chávarri, Jaime de Armiñán, Josefina Molina, Jaime Camino o Pablo Berger.

 Crèdits de les fotos:
1. Carme Elias: Acadèmia del Cinema Català - Martí Pujol / White Horse.
2. Ángela Molina: Papo Waisman, cortesia de l'Academia de Cine.

Organitzen: ACADÈMIA DEL CINEMA CATALÀ, ACADEMIA DE CINE ESPAÑOL
Amb el suport de: GENERALITAT DE CATALUNYA - DEPARTAMENT DE CULTURA - ICEC
Patrocinador oficial: ESTRELLA DAMM
Amb la col·laboració de: FILMOTECA DE CATALUNYA, HOTEL ARTS BARCELONA, RENFE, FRIT RAVICH.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat