Activitats Acadèmia

Obertes les inscripcions pel Premi del Públic Jove del Cinema Europeu 2021

Si tens entre 12 i 14 anys i t’apassiona el cinema, apunta’t al jurat de cinema més gran d’Europa!

El proper diumenge 25 d’abril tindrà lloc la vuitena edició del Premi del Públic Jove Europeu, una iniciativa de l’European Film Academy (EFA) que té l'objectiu de promocionar l’accés dels joves a la cultura cinematogràfica europea i fomentar el seu interès i coneixement de la societat, història i diversitat cultural. Hi poden participar joves de 12 a 14 anys de tota Catalunya. La inscripció, gratuïta, estarà oberta al web de a Filmoteca de Catalunya fins el proper 11 d’abril. 

L’Acadèmia del Cinema Català, membre de la Xarxa d’Acadèmies de Cinema Europeu, i la Filmoteca de Catalunya col·laboren un cop més en l’organització de la jornada, que enguany se celebrarà en un format adaptat a les mesures i restriccions provocades per la pandèmia. Els joves membres del jurat català, prèviament inscrits abans de l’11 d’abril, podran veure les tres pel·lícules nominades en streaming els dies 22, 23 i 24 d’abril, i el dia 25 debatran online, guiats pels monitors i monitores de Drac Màgic quina és la pel·lícula que mereix rebre el Premi. Només els participants que hagin vist les tres pel·lícules nominades podran votar directament i individualment en línia la seva pel·lícula favorita. A més a més, fruit de la col·laboració de l'Acadèmia, i gràcies a la gentilesa de la plataforma catalana FilminCAT, entre tots els inscrits se sortejaran tres abonaments mensuals per gaudir del millor cinema independent en català.

Al costats dels joves catalans, nois i noies de 38 països europeus (Alemanya, Austràlia, Àustria, Bèlgica, Bòsnia & Hercegovina, Bulgària, Croàcia, República Txeca, Dinamarca, Estònia, Eslovàquia, Eslovènia, Espanya, França, Geòrgia, Grècia, Groenlàndia, Hongria, Islàndia, Irlanda, Itàlia, Kosovo, Letònia, Lituània, Luxemburg, Malta, Montenegro, Macedònia del Nord, Noruega, Polònia, Portugal, Regne Unit, Romania, Rússia, Sèrbia, Suïssa, Turquia i Xipre) emetran el seu vot per designar la pel·lícula guanyadora que s’anunciarà en una cerimònia conduïda per l’ex jurat Ivana Noa (Bèlgica) el diumenge 25 d’abril. L’acte es podrà seguir en streaming a yaa.europeanfilmawards.eu

Els debats per triar el film guanyador es faran virtualment, i hi participaran els actors de la sèrie Merlí: Sapere aude Claudia Vega i Pablo Capuz. Les tres pel·lícules que opten al Premi del Públic Jove de Cinema Europeu són:

 

The Crossing Flukten Over Grensen de Johanne Helgeland, 2020

image012
Desembre de 1942, en plena Segona Guerra Mundial. Quatre nens i nenes fugen de la Noruega ocupada. Sarah i Daniel són jueus a punt de ser deportats, però s’amaguen al soterrani d’Otto i Gerda, fins que són descoberts i els seus pares són arrestats. Han d’arribar a la llunyana Suècia neutral. The Crossing és una pel·lícula sobre la confiança, la lleialtat sense treva i el gran coratge que es pot trobar fins i tot en els més petits.

Pinocchio de Matteo Garrone, 2019
image013
Matteo Garrone torna a les autèntiques arrels de la història de Pinotxo en aquesta nova aproximació a l’emblemàtic clàssic estimat a tot el món. Amb aquesta innovadora pel·lícula d’acció real rodada en impressionants escenaris italians, Garrone crea un ric món fantàstic de misteri i meravella, ple de moments lluminosos, divertits i emotius. Roberto Benigni hi interpreta el paper del fuster Geppetto, el pare del titella que pren vida.
 

Wolfwalkers de Tomm Moore i Ross Stewart, 2020
image014
En una època en què regnava la superstició i la màgia, els llops eren considerats una força demoníaca que ha de ser eliminada. La Robyn és una jove aprenent de caçadora que viatja a Irlanda amb el seu pare per eradicar l’últim grup de llobatons, però tot canvia quan la Robyn salva la Mebh. La seva amistat li fa conèixer el món dels Wolfwalkers i es transforma en allò que el seu pare li ha encomanat destruir. Un dels films d’animació més premiats de l’any, nominat als Globus d’or.

Data límit de les inscripcions: 11 d’abril de 2021
Enllaç al formulari d’inscripció
Consulta aquí tota la informació.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat