Activitats Acadèmia

L’Acadèmia del Cinema Català i el GAC et descobreixen els secrets del Millor guió dels XII Premis Gaudí


Dimecres 26 de febrer, Belén Funes i Marçal Cebrian, guanyadors del Premi Gaudí 2020 a Millor guió per La hija de un ladrón, analitzaran amb detall el procés d’escriptura de la pel·lícula en una xerrada oberta al públic moderada per Sergi Portabella

El proper dimecres 26 de febrer a les 18:30h a la Sala Mompou de l'SGAE comptarem amb la presència de Belén Funes i Marçal Cebrian per compartir les interioritats del procés d’escriptura de La hija de un ladrón, guanyadora del Premi Gaudí a Millor guió en la passada edició dels guardons de l'Acadèmia del Cinema Català.

La hija de un ladrón és el primer llargmetratge de Belén Funes, després de dirigir els curtmetratges Sara a la fuga, premiat amb la Biznaga a Millor curtmetratge i a Millor direcció al Festival de Màlaga; i La inútil, nominat als Premis Gaudí, ambdós co-escrits amb Marçal Cebrian. A banda de recollir el guardó a Millor guió als Premis Gaudí, Funes també es va endur el reconeixement a la Millor direcció als Gaudí i Millor direcció novell als Premis Goya. Marçal Cebrian, a banda dels projectes en comú amb Funes, ha guionitzat el documental ¿El estigma?, de Martí Sans, i el curt Todo el mundo se parece de lejos, de Rafa de los Arcos. Exerceix d'analista de guió i actualment imparteix classes de guió a l'ESCAC i Esart.

Sergi Portabella, guionista, director i membre de la Junta directiva del GAC serà l'encarregat de moderar la conversa.

La xerrada és una iniciativa de Guionistes Associats de Catalunya (GAC) amb la col·laboració de l'Acadèmia del Cinema Català i el suport de la Fundació SGAE, i s'organitza cada any convidant al guanyador/a del Premi Gaudí en la categoria de Millor guió per compartir el procés de guionització amb companys de professió i el públic general. 

L'accés és lliure amb inscripció prèvia en aquest formulari del GAC.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat