Activitats Acadèmia

"La vida escolar" a "Les Nits dels Verdi" de febrer


Les Nits dels Verdi acull la preestrena del boom francès de l’any La vida escolar

El proper dimarts 4 de febrer a les 20:15h tindrà lloc la sessió mensual de Les Nits del Verdi, una iniciativa dels Cinemes Verdi i de l'Acadèmia del Cinema Català, que aquest mes acollirà la preestrena de la pel·lícula francesa La vida escolar (títol provisional), dirigida i escrita per Mehdi Idir i Grand Corps Malade, després de debutar amb la seva opera prima Patients. 

El film es basa en les pròpies vivències dels directors, i explica la història de la Sami, una jove de 30 anys que entoma la responsabilitat de dirigir una escola de dubtosa reputació en un un suburbi de París. Allà haurà de fer front a la complicada realitat social que pesa sobre el centre, però també es trobarà amb la vitalitat i bon humor d’alguns professors i estudiants. La pel·lícula està protagonitzada per Zita Hanrot, guanyadora del César a Millor actriu revelació per Fatima, juntament amb Alban Ivanov, Moussa Mansal i Soufiane Guerrab. 

La vida escolar arribarà a sales el 17 d’abril de la mà d’A Contracorriente Films, després de triomfar a les sales de cinema de França durant la seva primera setmana, superant el mig milió d’espectadors. 

Entrada amb invitació fins a completar aforament. L'Acadèmia posarà en joc 6 invitacions dobles per assistir-hi als seus canals de Twitter i Facebook, a partir del dijous 30 de gener.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat