Activitats Acadèmia

Què veurem a la catifa vermella dels XII Premis Gaudí?


Les estilistes dels Premis Gaudí ens expliquen el que veurem a la catifa vermella d'enguany

Ja tenim aquí els Premis Gaudí i, com sempre, un dels moments més esperats pel món més fashionista, la catifa vermella. Per ella passaran els nominats i les nominades d’aquesta edició, la presentadora de la gala, els i les cantants i músics que hi actuaran, i els actors i les actrius que entregaran els guardons als guanyadors. Tots ells vestits amb les seves millors gales.   

Els hem demanat a les nostres estilistes, Marta Pla i Sílvia Uceda, què creuen que es podrà veure el proper dia 19 de gener a la catifa vermella i la seva resposta ha estat aquesta:

Sobrietat amb elements trencadors

Com que l’ocasió s’ho mereix i no podem obviar que l’esdeveniment és la gran nit del cinema català, segur que els vestits llargs i els vestits jaqueta tipus smòquing seran les peces que dominaran la indumentària seguint el dress code d’aquest tipus d’actes. 

El gust per un estil sobri i sense grans estridències que caracteritza als professionals del cinema catalans, desembocarà de ben segur en combinacions més aviat clàssiques i una utilització dels colors força discreta, que, en alguns casos introduiran elements plens d’originalitat i atreviment propis de la vessant més cosmopolita de la ciutat de Barcelona.  

Veurem escots vertiginosos i atrevits tant en la part superior com inferior, però també convidades vestint esmòquing i convidats combinant diferents tipus de teixits a les jaquetes, introduint teles tipus damasc, o també arriscant amb les sabates sortint de l’habitual oxford.

Colors i textures hivernals

La data de la celebració de la gala condiciona la paleta de colors que trobarem a la catifa vermella, on hi haurà un clar predomini de les tonalitats fosques. Granat, verd fosc, morat, blau navy i negre seran els colors més triats.  

Pel que fa als teixits, el crepe, la gasa, la seda, el tul de seda i el doble setí conviuran amb llanes fredes, teixits amb lluentons i petits tocs de vellut que aporten una gran qualitat visual a cada peça. Als vestits jaqueta prendran força el jacquard, les teles tipus damasc i el vellut prenen força aconseguint un resultat molt interessant.

El talent català

Pel que fa a les firmes que vestiran les cares més conegudes d’enguany veurem una aposta clara per dissenyadors catalans i locals, i segur que també alguna proposta de dissenyadors emergents que aprofiten aquesta plataforma per fer mostrar les seves creacions.

Aquest any tenim l’honor de col·laborar amb diferents marques, dissenyadores i dissenyadors. Volem agrair la seva participació a Tween, Inku Atelier, Avellaneda, Xeviot, Cristina Tamborero, Cortana, Victoriano Simón i Alicia Rueda. També comptarem amb la col·laboració del Col·legi Oficial de Joiers, d'Orfebres, de Rellotgers i de Gemmòlegs de Catalunya, que aportarà una exquisida selecció de joies que lluiran els lliuradors i lliuradores.

Per la Marta Pla i la Sílvia Uceda, l’experiència de vestir algunes de les cares que trepitjaran l’escenari durant la gran nit del cinema català és un repte creatiu i personal: “Quan es treballa en la preparació d’un estilisme, sempre hi ha una tasca prèvia d’estudi i selecció de diverses opcions, fins a trobar la més adient per a l’ocasió, tenint en compte les preferències i gustos de la persona, i també la seva personalitat. Un estilisme no llueix en la seva totalitat, si la persona que el porta no se’l sent totalment seu. Per això treballar a la gala dels Premis Gaudí també ens dóna l’oportunitat de poder conèixer una mica més cada persona que veiem al photocall”. 

Una nit de sorpreses

En paraules de la Marta i la Sílvia “sempre és un plaer poder veure com els assistents a la gala cada vegada arrisquen una mica més, sobretot en els estilismes masculins.

És sabut que en indumentària d’home, el ventall d’opcions no és tant ampli com el de les  dones però tot i així, des de fa un temps, podem apreciar una aposta per looks més creatius, respectant sempre el codi d’etiqueta. A través de l’elecció de teixits, colors, estampats, complements i sabates, cada convidat o convidada decideix mostrar a les càmeres la millor versió d’ell/a mateix/a. I la veritat és que ja tenim ganes de veure amb que ens sorprendran aquest any!”

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat