Activitats Acadèmia


Després del seu pas pel BCN Film Fest, "Les Nits dels Verdi" acull la preestrena de Nacido Rey abans que arribi a les sales de cinema

El proper 7 de maig a les 20:15h tindrà lloc una nova sessió de Les Nits del Verdi, una iniciativa dels Cinemes Verdi i de l'Acadèmia del Cinema Català, que aquest mes acollirà la preestrena de la pel·lícula Nacido Rey, d’Agustí Villaronga

La pel·lícula, Nacido Rey, és una super coproducció hispano-britànica amb un pressupost d’aproximadament 20 milions d’euros dirigida per Agustí Villaronga (Pa negre, El Rey de la Habana, Incerta Glòria), produïda, entre d’altres, pel madrileny Andrés Vicente Gómez (Belle Époque, amb la que va obtenir l'Oscar a la Millor pel·lícula de parla no anglesa el 1994), i amb fotografia del català Josep M. Civit (La cara oculta, El Rey de la Habana, Incerta Glòria).

Ambientada a la península aràbica el 1920, abans de la unificació de l’Aràbia Saudita, el film es centra en la història del jove Fàisal bin Abdulaziz, que vàries dècades després es converteix en monarca del regne: Fàysal, el fill menor del primer rei d’Aràbia Saudita, arriba a Londres amb 14 anys per a reunir-se amb el monarca britànic George V. L’ha enviat el seu pare, el príncep guerrer Abd-al-Aziz ibn Saüd, en un intent de portar la pau al seu país, trasbalsat pels conflictes interns posteriors a la I Guerra Mundial. Fàysal és el primer membre de la reialesa saudita en visitar Gran Bretanya i haurà de negociar amb les figures polítiques més destacades del seu temps, com Lord Curzon i Winston Churchill.

Henry Fitzherbert (Slaughterhouse Rulez) escriu el guió del film amb col·laboració de Bader Al Samari i del cineasta espanyol Ray Loriga (Teresa, el cuerpo de Cristo, La pistola de mi hermano). Està protagonitzat majoritàriament per un elenc britànic format per Ed Skrein (Deadpool), Hermione Corfield (Sr. Holmes), Laurence Fox (Elizabeth: La edad de oro), Kenneth Cranham (Maléfica) i James Fleet (Outlander). També té un paper destacat l’espanyol Rubén Ochandiano (Biutiful) i debuta a la gran pantalla el jove Abdullah Ali, en el rol del Príncep Fàisal.

L'Acadèmia sorteja 6 entrades dobles als seus perfils de Facebook i Twitter per assistir-hi.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat