Activitats Acadèmia

Dimecres 25 de març, a les 18.30 hores, l'Acadèmia del Cinema Català i Guionistes Associats de Catalunya (GAC), amb el suport de la Fundació SGAE, celebren una taula rodona amb Carlos Marques-Marcet i Clara Roquet, guanyadors del Premi Gaudí al Millor guió per 10.000 KM.

flyer 10000km

L'acte tindrà lloc a la seu de la SGAE a Catalunya (Passeig de Colom, 6. Barcelona) i comptarà amb la participació d'Isona Passola, presidenta de l'Acadèmia de Cinema Català, Marçal Cebrian, president de Guionistes Associats de Catalunya i Eduard Sola, guionista del GAC, que serà l'encarregat de moderar la sessió.

A la taula rodona es debatrà, entre d'altres temes, sobre les claus del guió de 10.000 KM, el seu procés d'escriptura i el paper dels actors durant la reescriptura del guió. Es preveu la participació del públic en forma de preguntes.

Clara Roquet participarà virtualment a través d'una connexió per Skype, ja que actualment viu a Nova York.

Cal confirmar assistència fent clic aquí (aforament limitat).

Carlos Marques-Marcet (Barcelona, 1983)

Director, guionista i muntador. Ha treballat com a muntador de projectes pel cinema i la televisió, incloent llargmetratges com It Felt like Love (Sundance 2013, Rotterdam 2013) o Caracremada (Festival Internacional de Cinema de Venècia 2010).

Com a director, ha dirigit 10 curtmetratges, i el documental De Pizarros y Atahualpas. El seu primer llargmetratge, 10.000 KM ha recollit premis a un llarg llistat de festivals internacionals, com SouthbySouthwest Film Festival o el Festival de Màlaga. Guardonat amb el Premi Gaudí a la Millor Direcció i el Goya a la Millor Direcció Novella per 10.000 KM.

Viu entre Los Angeles i Barcelona, i l'any 2014 va ser un dels tres cineastes escollits per desenvolupar el guió del seu proper llargmetratge dins del programa Berlinale Residency, amb una beca mensual que el va permetre viure i treballar a Berlín durant els tres mesos que dura el programa, escrivint el guió de la seva propera pel·lícula.

Clara Roquet (Vic, 1988)

Llicenciada en Comunicació Audiovisual per la Universitat Pompeu Fabra.

Ha treballat com a guionista per a vàries productores catalanes com Diagonal TV, on va col·laborar amb el director Joaquim Oristrell en l'escriptura del llargmetratge S.L. Familia, Paco Poch Cinema, desenvolupant el guió del llargmetratge Els Estiuejants, amb el director Lluís Galter, i la productora Lastor Media, co-escrivint el llargmetratge 10.000 KM amb Carlos Marques-Marcet.

Viu a Nova York, on està acabant la seva formació com a guionista a la Universitat de Columbia de Nova York gràcies a una beca de La Caixa que va rebre el 2012.

Actualment treballa en la postproducció de L'adéu, curtmetratge que ha escrit i dirigit.

Eduard Sola (Santa Eulàlia de Ronçana, 1989)

Estudia l'especialitat de guió a l'ESCAC, Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya.

Ha treballat com a guionista als llargmetratges Tots els camins de Déu (2014) de Gemma Ferraté, Barcelona, nit d'estiu (2013) i Barcelona, nit d'hivern (2014) de Dani de la Orden, Hooked Up (2013) de Pablo Larcuen, Lunático (2014) dirigida per ell mateix, entre d'altres. Participa en l'escriptura del guió de sèries de televisió com Sé quién eres (en preproducció) i Cites (en producció), ambdues produïdes per Filmax. També ha signat el guió de curtmetratges com Nadador de Dani de la Orden, Discos Edén, de Marc Oller i Mono de culo rojo, de Guy Pérez.

Actualment exerceix de secretari de la junta del GAC, on s'encarrega dels projectes relacionats amb la visibilitat de l'associació.

Fitxa tècnica 10.000 KM

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat