Activitats Acadèmia

La Festa dels Candidats als VII Premis Gaudí revela els títols que participen a l'edició 2015

A la Festa dels Candidats i Candidates als VII Premis Gaudí, celebrada dijous 4 de desembre als Jardins del Palau Robert, la presidenta de l’Acadèmia, Isona Passola, ha donat a conèixer els títols de les 78 produccions que opten als premis a la setena edició dels Gaudí, entre llargmetratges, documentals, pel·lícules per a televisió, pel·lícules europees i curtmetratges.

També ha anunciat que l’actor, director i presentador de televisió Àngel Llàcer serà el mestre de cerimònies de la gala produïda per l’Acadèmia del Cinema Català, amb la col·laboració de la productora LOS FLANAGAN FILMS & MEDIA i Televisió de Catalunya.  

Als Jardins del Palau Robert s'ha projectat un vídeo amb els tràilers de les produccions participants. El passat 31 d’octubre es tancà la inscripció de pel·lícules participants, estrenades entre l’1 de gener de 2014 i el 31 de desembre de 2014.

 

La catifa vermella del Palau Robert

Els directors Claudio Zulian, André Cruz, Marc Carreté, Judith Colell, Hammudi Al-Rahmoun Font, Ferran Audí o Èrika Sánchez Marcos, les actrius Aina Clotet, Maria Molins, Mariam Bachir, Mercè Arànega, Andrea Montero o Vicky Luengo, juntament amb els actors Miki Esparbé o David Verdaguer, entre d’altres, han assistit a la recepció exclusiva amb els acadèmics. L'exentrenador del Barça Johan Cruyff, protagonista del documental L'últim partit. 40 anys de Johan Cruyff a Catalunya, també ha passat per la catifa vermella del Palau Robert.

La festa, sota la pluja. ha comptat amb una ben nodrida presència institucional amb noms com Ferran Mascarell, Conseller de Cultura; Marc López, director de l'Àrea de l'Audiovisual de l'ICEC; Carles Combarros, diputat adjunt de Cultura Diputació de Barcelona; Camilo Tarrazón, president del Gremi Empresaris de Cinemes de Catalunya; José Enrique Monterde, president de l’ACCEC.

 

Comparativa de les pel·lícules inscrites als VI i als VII Premis Gaudí

CANDIDATES

VI PREMIS GAUDÍ 2014

VII PREMIS GAUDÍ 2015 

PEL·LÍCULES EN LLENGUA CATALANA 

13

10

PEL·LÍCULES EN LLENGUA NO CATALANA 

20

16

PEL·LÍCULES DOCUMENTALS

17

17

PEL·LÍCULES ANIMACIÓ

0

2

CURTMETRATGES

10

10

PEL·LÍCULES PER A TELEVISIÓ

9

6

PARTICIPACIÓ TALENT CATALÀ

11

7

PEL·LÍCULES EUROPEES

10

10

TOTAL PEL·LÍCULES CANDIDATES

90

78

 

L’animació torna a la gran cita del cinema català

En el recompte general de pel·lícules que participen en aquesta edició, s’observa una lleugera disminució respecte a la inscripció de l’anterior edició en les pel·lícules en llengua catalana, 3 menys; en llengua no catalana, 4 menys; i pel·lícules per a televisió, 3 menys. El nombre de documentals inscrits és el mateix i destaca la participació de 2 pel·lícules d’animació, després d’una edició sense cap candidata en aquesta categoria. La participació de talent català en pel·lícules no catalanes també ha disminuït, 4 menys. Cal recordar que la participació als Premis Gaudí és voluntària.

Participen als VII Premis Gaudí 26 pel·lícules catalanes, 10 pel·lícules en llengua catalana i 16 pel·lícules en llengua no catalana.

Pel que fa a les pel·lícules documentals, es manté la xifra de l’any passat amb 17 inscripcions, un gènere que s’adapta a les condicions de producció actuals.

En la categoria de pel·lícules per a televisió hi participen 6 produccions, reflectint la davallada de la producció de les televisions públiques.

També s’han inscrit 7 produccions que compten amb la participació de talent català, és a dir, professionals catalans o residents a Catalunya dels diferents oficis del cinema que han aportat el seu talent i han contribuït a l'èxit de pel·lícules no catalanes.

En la categoria de curtmetratges es van inscriure 50 produccions, 9 més que en l’edició anterior, que van ser considerades per una comissió de selecció professional que n’ha escollit 10.

Finalment, les 10 pel·lícules europees -totes les que no son catalanes- han estat seleccionades per una comissió formada per membres de l’Associació Catalana de Crítics i Escriptors Cinematogràfics, ACCEC, i membres de l’Acadèmia.

 

Crèdits Acadèmia del Cinema Català

Actualment l’Acadèmia té 371 membres i es regeix per una Junta Directiva escollida per l’Assemblea, formada per Isona Passola, presidenta; Sergi López, vicepresident; Elisa Plaza, secretària; Maria Rosa Fusté, tresorera i els vocals Pep Armengol, Josep Maria Civit, Aina Clotet, Cesc Gay, Edmon Roch i Clara Segura. Montse Majench exerceix de Directora i Míriam Sánchez, de Coordinadora.

Patrons de l’Acadèmia del Cinema Català: GENERALITAT DE CATALUNYA –

DEPARTAMENT DE CULTURA / AJUNTAMENT DE BARCELONA / DIPUTACIÓ DE

BARCELONA / FUNDACIÓ SGAE / EGEDA - FILMOTECH / AISGE / GREMI D’EMPRESARIS DE CINEMES DE CATALUNYA

Mitjans de comunicació: TELEVISIÓ DE CATALUNYA / CATALUNYA RÀDIO / LA XARXA / LA VANGUARDIA

Patrocinador oficial: ESTRELLA DAMM

Perruqueria oficial: L’ORÉAL PROFESSIONNEL

Maquillatge oficial: CAZCARRA IMAGE GROUP

Col·laboradors / amics: COL·LEGI DE DIRECTORS / GUIONISTES ASSOCIATS (GAC) / DDT EFECTOS ESPECIALES / TRADULAB / DELUXE / APUNTOLAPOSPO / ÀMISTER ART HOTEL / FRIT RAVICH / JEAN LEON / GRAMONA / FUNDACIÓ CATALUNYA-LA PEDRERA / FILMOTECA DE CATALUNYA / TMB / FUNDACIÓ BANC DE SABADELL / DOS DÉUS VERMOUTH

 

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat