Activitats Acadèmia

Pel·lícules candidates als VII Premis Gaudí 2015

A continuació podeu veure el llistat de candidates als VII Premis Gaudi de l'Acadèmia del Cinema Català.

10 PEL·LÍCULES EN LLENGUA CATALANA

1. Amor col·lateral, escrita i dirigida per Jordi Roigé, i produïda Utopia Global, amb la participació de Televisió de Catalunya.

2. Ànima. Una vida poètica traïda per la tragèdia, escrita i dirigida per Joan Frank Charansonnet, i produïda per Dejavu Films S.L.

3. Born, escrita i dirigida per Claudio Zulian, i produïda per Acteon SCCL, amb la participació de Televisió de Catalunya.

4. Cuinant, escrita i dirigida per Marc Fàbregas, i produïda per Alhena Production S.L.

5. Explica'm un conte, escrita i dirigida per Joan Vila Carbonell, i produïda per Versus Films i Capaneidafilms.

6. L'altra frontera, dirigida per André Cruz Shiraiwa, escrita per André Cruz Shiraiwa i Aurora Sulli, i produïda per Cinedegarage i Televisió de Catalunya.      

7. La fossa, dirigida per Pere Vilà, escrita per Laura Merino i Pere Vilà, i produïda per DDM Visual.

8. Ningú pot somiar per tu, escrita i dirigida per Sergi Cervera, i produïda per Bumayé.

9. Rastres de sàndal, dirigida per Maria Ripoll, escrita per Anna Soler-Pont, i produïda per Pontas Films S.L., amb la participació de Televisió de Catalunya i TVE.

10. Stella Cadente,dirigida per Lluís Miñarro, escrita per Sergi Belbel i Lluís Miñarro, i produïda per Eddie Saeta, amb la participació de Televisió de Catalunya.

 

16 PEL·LÍCULES EN LLENGUA NO CATALANA

1. 10.000 KM, dirigida per Carlos Marques-Marcet, escrita per Carlos Marques-Marcet i Clara Roquet, i produïda per Lastor Media, La Panda Productions, amb la participació de TVE, Televisió de Catalunya i Canal +.

2. Asmodexia, dirigida per Marc Carreté, escrita per Marc Carreté i Mike Hostench, i produïda per Astro Mercurio S.L.

3. Blue Lips, dirigida per Nacho Ruipérez, Daniela de Carlo, Julieta Lima, Nobuo Shima, Gustavo Lipsztein i Antonello Novellino, escrita per Daniel Mediavilla i Amaya Muruzábal, i produïda per Fosca Films i Cronopia Films.

4. El Niño, dirigida per Daniel Monzón, escrita per Jorge Guerricaechevarría i Daniel Monzón, i produïda per Ikiru Films S.L., Telecinco Cinema S.A.U., Vaca Films S.L., La Ferme! Productions, amb la participació de Mediaset España, Canal+ i Canal Sur Televisión.

5. Family Tour, escrita i dirigida per Liliana Torres, i produïda per Escándalo Films S.L. i Family Tour SCP.

6. Hermosa juventud, dirigida per Jaime Rosales, escrita per Jaime Rosales i Enric Rufas, i produïda per Fresdeval Films S.L., Wanda Visión, amb la participació de Televisió de Catalunya.

7. La distancia, escrita i dirigida per Sergio Caballero, i produïda per Am Films, Arcadia Motion Pictures S.L., amb la participació TVE.

8. La jungla interior, escrita i dirigida per Juan Barrero, i produïda per Eddie Saeta i Labyrint Films.

9. Las aventuras de Lily ojos de gato, escrita i dirigda per Yonay Boix, i produïda per Zabriskie Films.

10. Los tontos y los estúpidos, escrita i dirigida per Roberto Castón, i produïda per Ilusión Óptica S.L. i Bitart New Media S.L.

11. Marsella, dirigida per Belén Macías , escrita per Verónica Fernández, Aitor Gabilondo i Belén Macías, i produïda per Messidor Films S.L., Tornasol Films S.A, amb la participació de TVE i Canal +.

12. Mi otro yo, escrita i dirigida per Isabel Coixet, i produïda per Messidor Films S.L., Tornasol Films S.A., amb la participació de TVE i Canal +.

13. Rec 4: Apocalipsis, dirigida per Jaume Balagueró, escrita per Jaume Balagueró i Manu Díez i produïda per Castelao Pictures S.L., Rec Apocalipse A.I.E, amb la participació de Televisió de Catalunya, TVE i Canal +.

14. Soneto nocturno, dirigida per Francesc Alarcón, escrita per Francesc Alarcón i Sandra Sàrrias, i produïda perFrancesc Alarcón.

15. Toastmaster (el Mestre del brindis), escrita i dirigida per Eric Boadella, i produïda per Reversal Productions i Almatwins Productions.

16. Todo parecía perfecto, escrita i dirigida per Alejo Levis, i produïda per Arcadia Motion Pictures S.L.

 

17 PEL·LÍCULES DOCUMENTALS

1. American Jesus, dirigida per Aram Garriga, escrita per Aram Garriga i Xavi Prat, i produïda per Zabriskie Films, Caravan LLC, Televisió de Catalunya i TVE.

2. Bugarach, escrita i dirigida perVentura Durall, Sergi Cameron i Salvador Sunyer, i produïda perNanouk Film S.L., Filmtank, Televisió de Catalunya i TVE.           

3. Cinema en temps de guerra,dirigida perBartomeu Vilà, escrita per Magí Crusells i Cristina Mora, i produïda per Bvproduccions.

4. Demonstration, escrita i dirigida perVictor Kossakovsky i 32 estudiants del Màster de Documental de Creació de l’UPF-IDEC, i produïda per Eva Vila Purtí (Araki Films).

5. Desmuntant Leonardo, dirigida per Dani de la Orden i Marc Pujolar, escrita per Jordi Bilbeny, Dani de la Orden i Marc Pujolar, i produïda per Pilar Montoliu Poncelas.

6. El culo del mundo, dirigida per Andreu Buenafuente, escrita per Andreu Buenafuente i Eva Merseguer, i produïda per El Terrat de Produccions S.L.

7. El silenci del Jonc, escrita i dirigida perSusanna Barranco Iglesias, i produïda per Cia. Susanna Barranco.

8. Els anys salvatges, escrita i dirigida per Ventura Durall, i produïda per Nanouk Films S.L., Televisió de Catalunya.

9. Els homes que volien pujar una muntanya de més de 8.000 metres, escrita i dirigida per Pere Herms, i produïda per Abyssinia Films, amb la participació de Televisió de Catalunya.

10. Gabor, dirigida per Sebastián Alfie, escrita per Sebastián Alfie, Pedro Loeb i Albert Solé, i produïda per Minimal Films i Miralab.

11. Glance up (Mirant amunt),dirigida per Oriol Martinez i Enric Ribes, escrita per Toni Comas, Oriol Gispert, Joan Pahisa Oriol Martinez i Enric Ribes, i produïda per La Lupa Produccions, amb la participació de Televisió de Catalunya.

12. I will be murdered (Demà moriré), escrita i dirigida per Justin Webster, i produïda per Justin Webster Productions S.L., Televisió de Catalunya, amb la participació de TVE i Canal +.

13. L'endemà, dirigida per Isona Passola, escrita per David Cirici, Lluís Reales i Isona Passola, i produïda per Massa d'Or Produccions S.L. i Televisió de Catalunya.       

14. L'últim partit, dirigida perJordi Marcos, escrita per Jordi Finestres i Jordi Marcos, i produïda per Bonita Films S.L.

15. Mai és tan fosc, escrita i dirigida perErika Sánchez, i produïda per Únicamente Severo Films.

16. Pep Gimeno “Botifarra”, el cant de les arrels, escrita i dirigida perAlbert Montón, i produïda per Optim TV Audiovisual i Televisió de Catalunya.

17. Sobre la marxa, escrita i dirigida perJordi Morató, i produïda per La Termita Films i Universitat Pompeu Fabra.

 

2 PEL·LÍCULES D’ANIMACIÓ

1. Els caps de drap a selva de l’arc de Sant Martí, dirigida per Àlex Colls, escrita per Lola Beccaria, i produïda Abano Producións, Anera Films, La tropa de trapo, Raiz Produçoes, amb la participació de TVE.

2. Mortadel·lo i Filemó contra en Jimmy el Catxondo, dirigida perJavier Fesser, escrita per Javier Fesser, Claro García i Cristóbal Ruiz, i produïda per Zeta Cinema, amb la participació de Televisió de Catalunya, TVE i Canal +

 

10 CURTMETRATGES

1. 02:43, escrit, dirigit i produït per Héctor Rull.

 

2. Alex, escrit i dirigit per Laura García, produït per Escac Films.

 

3. Bloquejats apilats, escrit i dirigit per Marc Riba i Anna Solanas, produït per Innovació Més Gestió Empresarial S.L.

 

4. Brickskin, dirigit per Ferran Audí, escrit per Ferran Audí i Jordi Cortés, produït per Alta Realitat S.L.

 

5. Café para llevar, escrit i dirigit per Patricia Font, produït per Escac Films S.L.

 

6. Ciudades, escrit i dirigit per Nicolás Gutiérrez Wenhammar, produït per El Dedo en el Ojo S.L.

 

7. El corredor, dirigit per José Luis Montesinos, escrit per Iakes Bles i José Luis Montesinos, produït per Caduco Films.

 

8. Espés, dirigit per Tànit Fernández i Isaac Rodríguez, escrit per Tànit Fernández, produït pels Estudis de Comunicació Audiovisual de la Universitat Pompeu Fabra i Mallerich Films Paco Poch.

 

9. Line up, dirigit per Àlex Julià Rich, escrit per Dani Campmany, produït per Igloofilms.

 

10. Una hora, un paso, dirigit per Bernat Gual i Aitor Iturriza, escrit per Emilio López, produït per Escac Films S.L.

 

6 PEL·LÍCULES PER A TELEVISIÓ

1. Descalç sobre la terra vermella, dirigida per Oriol Ferrer, escrita per Marcos Berstein i Maria Jaén, i produïda per Minoria Absoluta, Televisió de Catalunya, TV Brasil i TVE.

Durada: Capítol 1= 1h 80 minuts // Capítol 2= 2h 92 minuts

http://www.tv3.cat/videos/4975851/Descalc-sobre-la-terra-vermella---capitol-1

http://www.tv3.cat/videos/4976051/Descalc-sobre-la-terra-vermella---capitol-2

 

2. Guernica sota les bombes, escrita i dirigida per Luís Marias, i produïda per Erpin 360º, Baleuko, Vértice Cine i Televisió de Catalunya.

Durada: Capítol 1= 75 minuts // Capítol 2= 75 minuts

http://www.tv3.cat/videos/5043631/Guernica-sota-les-bombes---capitol-1

http://www.tv3.cat/videos/5043411/Guernica-sota-les-bombes---capitol-2

 

3. Salaó, dirigida per Jesús Font, escrita per Carmen Abarca i Miguel Anxo Murado López, i produïda perDream Team Concept, Continental, Televisió de Catalunya i Televisión de Galicia.

Durada: Capítol 1= 1h 21 minuts // Capítol 2= 1h 26 minuts

http://www.tv3.cat/videos/5103091/Salao-el-temps-de-la-sal

http://www.tv3.cat/videos/5103191/Salao-El-temps-de-la-conserva

 

4. L’últim ball de Carmen Amaya, dirigida per Judith Colell, escrita per Roger Danès i Alfred Pérez, i produïda per Batabat, Televisió de Catalunya i TVE.

Durada: 85 minuts

Enllaç visionat: http://www.tv3.cat/videos/5118612/Lultim-ball-de-Carmen-Amaya

 

5. Prim: El asesinato de la calle del Turco, dirigida per Miguel Bardem Aguado, escrita per Virginia Yagüe i Nacho Faerna, i produïda per Dream Team Concept, Shine Iberia, TVE i Televisió de Catalunya.

Durada: 98 minuts

 

6. Vicenç Ferrer, dirigida per Agustí Crespi, escrita per David Planell i Patrick Bucley , i produïda per BCN Visiona TV, Televisió de Catalunya, Ganga Producciones i TVE.

Durada: 104 minuts

Enllaç visionat: http://www.tv3.cat/vicenc-ferrer

 

7 PARTICIPACIÓ TALENT CATALÀ

1. Dixie eta matxinada zonbia (Dixie i la rebel·lió zombie), dirigida per Ricardo Ramón i Beñat Beitia, escrita per Daniel Torres, i produïda per Abra Prod S.L., amb la participació d'ETB i TVE.

Música Original: Manel Gil-Inglada

2. Dora Maar a pesar de Picasso, dirigida per Alejandro Lasala, escrita per Victoria Combalía i Alejandro Lasala, i produïda per Althea Media S.L

Direcció: Alejandro Lasala i Victoria Combalía

Guió: Victoria Combalía i Alejandro Lasala

Muntatge: Enric Juste

So: Enric Espinet

3. Enemy, dirigida per Denis Villeneuve, escrita per Javier Gullón, i produïda perRoxbury Enemy S.L., Roxbury Pictures, Mecanismo Films, Rhombus Media, amb la participació de TVE.

So: Oriol Tarragó i Marc Orts

4. Fuego, escrita i dirigida per Luis Marías, i produïda perFausto Producciones S.L., Historias del Tio Luís, Tornasol Films i Euskadi Movie AIE, amb la participació d’ETB i Televisió de Catalunya.

Direcció de fotografia: Pau Monràs

Perruqueria: Carmen Veinat

Actriu protagonista:Aida Folk

Actriu secundària: Montse Mostaza

5. La redempció dels peixos, escrita i dirigida per Jordi Torrent, i produïda per Duende Pictures, LaiLa Produktions, amb la participació d’Enunai Productions.

Direcció: Jordi Torrent

Direcció de producció: Fina Sensada

Guió: Jordi Torrent

Direcció de fotografia: Nono Arruga

Actors protagonistes: Lluís Soler i Miquel Quer

6. Lasa eta Zabala (Lasa i Zabala), dirigida per Pablo Malo, escrita per Joanes Urkixo i produïda per Parsimònia S.L., Abra Prod S.L., amb la participació de Televisió de Catalunya i Euskal Telebista.    

Actors protagonistes: Oriol Vila, Francesc Orella, Pep Tosar i Ricard Sales

Actors secundaris: Carlos Olalla i Sergi Calleja

 

7. Tres mentiras, dirigida per Ana Murugarren, escrita per Luis Marías, i produïda per Blogmedia, amb la participació d’Euskal Telebista.

Actriu protagonista: Nora Navas

Actriu secundaria: Marta Castellote

Actor secundari: Xavi Boada

 

10 PEL.LICULES EUROPEES

1. Deux jours, une nuit (Dos días, una noche) escrita i dirigida per Jean-Pierre Dardenne, Luc Dardenne, i produïda per Les Films du Fleuve i Archipel 35. Bèlgica

2. Ida, dirigida per Pawel Pawlikowski, escrita per Pawel Pawlikowski i Rebecca Lenkiewicz i produïda per Opus Film i Phoenix Film. Polònia

3. Kis uykusu (Winter sleep . Sueño de invierno), dirigida per Nuri Bilge Ceylan, escrita per Ebru Ceylan i Nuri Bilge Ceylan i produïda per Zeynofilm, Bredok Filmproduction, Memento Films Production. Turquia

4. La grande belleza (La gran bellesa), dirigida per Paolo Sorrentino, escrita per Paolo Sorrentino i Umberto Contarello i produïda per Indigo Film, Medusa Film, Mediaset, Pathé, France 2 Cinéma, Babe Film i Canal +. Itàlia

5. La isla mínima, dirigida per Alberto Rodríguez, escrita per Alberto Rodríguez i Rafael Cobos i produïda per Atresmedia Cine, Atípica Films i Sacromonte Films. Espanya

6. La Vénus à la fourrure (La Venus de les pells), dirigida per Roman Polanski, escrita per Roman Polanski i David Ives i produïda per R.P. Productions i Les Films Alain Sarde. França

7. L'inconnu du lac (El desconocido del lago), escrita i dirigida per Alain Guiraudie i produïda per Les Films du Worso. França

8. Magical Girl, escrita i dirigida per Carlos Vermut i produïda per Films Distribution, Sabre Producciones, Canal+ España, Televisión Española (TVE), Aquí y Allí Films. Espanya

9. Nymphomaniac: Vol. I i Vol. II, escrita i dirigida per Lars von Trier i produïda per Zentropa Entertainments. Dinamarca

10. The Broken Circle Breakdown (Alabama Monroe), dirigida per Felix van Groeningen, escrita per Johan Heldenbergh, Mieke Dobbels, Carl Joos, Felix van Groeningen i Charlotte Vandermeersch i produïda per Menuet Producties i Topkapi Films. Bèlgica

 

* Totes les pel·lícules candidates als VII Premis Gaudí s’han d’estrenar abans del 31 de desembre i han d’enviar la documentació corresponent per tal de formalitzar la seva participació, segons preveuen les Bases.

Calendari VII Premis Gaudí

El proper dimarts 9 de desembre de 2014 s’inicia la primera volta de votacions i comença la cursa.

Dimarts 30 de desembre de 2014, a l’Auditori de La Pedrera, tindrà lloc la lectura de les quatre nominacions que opten a les 22 categories dels VII Premis Gaudí.

Diumenge 1 de febrer de 2015: Gala de lliurament dels VII Premis Gaudí.

 

Crèdits Acadèmia del Cinema Català

Patrons de l’Acadèmia del Cinema Català: GENERALITAT DE CATALUNYA –

DEPARTAMENT DE CULTURA / AJUNTAMENT DE BARCELONA / DIPUTACIÓ DE

BARCELONA / FUNDACIÓ SGAE / EGEDA - FILMOTECH / AISGE / GREMI D’EMPRESARIS DE CINEMES DE CATALUNYA

Mitjans de comunicació: TELEVISIÓ DE CATALUNYA / CATALUNYA RÀDIO / LA XARXA /

LA VANGUARDIA

Patrocinador oficial: ESTRELLA DAMM

Perruqueria oficial: L’ORÉAL PROFESSIONNEL

Maquillatge oficial: CAZCARRA IMAGE GROUP

Col·laboradors / amics: COL·LEGI DE DIRECTORS / GUIONISTES ASSOCIATS (GAC) /

DDT EFECTOS ESPECIALES / TRADULAB / DELUXE / APUNTOLAPOSPO / ÀMISTER

ART HOTEL / FRIT RAVICH / JEAN LEON / GRAMONA / FUNDACIÓ CATALUNYA-LA PEDRERA / FILMOTECA DE CATALUNYA / TMB / DRAC MÀGIC / DOS DÉUS VERMOUTH

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat