Actualitat

Intel·ligència artificial i procés creatiu al cinema

La Residència de l'Acadèmia organitza una taula rodona al BCN Film Fest

La Residència de guions de l'Acadèmia del Cinema Català, juntament amb ProFicció -Associació de productores de ficció- organitza la xerrada “IA i procés creatiu” en el marc de la jornada d'indústria dedicada al guió del Festival Internacional de Cinema de Sant Jordi (BCN Film Fest).

La integració de la intel·ligència artificial al sector cinematogràfic és una realitat que no es pot ignorar. Més enllà de les diverses opinions sobre aquesta incursió, és important explorar i debatre sobre les eines que poden intervenir en la fase de creació del guió i com poden influir en aquest procés creatiu. Les eines d'intel·ligència artificial es poden utilitzar per proporcionar inspiració, generar idees alternatives, millorar l'eficàcia de la narrativa i fins i tot anticipar les reaccions del públic. Tot i que alguns poden preocupar-se per la pèrdua de l'essència humana en la creació artística, la integració adequada de la intel·ligència artificial pot sumar a la creativitat en lloc de restar.

Els components d'aquesta taula seran:

Moderadora: ANNA GIRALT, investigadora d'IA (Artefacto), productora i autora.

JUAN GONZÁLEZ (Burnin' Percebes), resident de la 2a edició de la Residència i coautor de pel·lícules com "La reina de los lagartos" o "El fantástico caso del golem".

NATALIYA KOLESOVA, guionista i resident de la 1a edició de la Residència de guions. Autora de "Dasha".

NACHO MONTER, advocat especialista en PI.

JAVIER SOTO, productor de Colosé Producciones.

La xerrada tindrà lloc el 24 d’abril, a les 10.00 hores, a la Casa Seat. Podeu aconseguir la vostra entrada gratuïta en aquest enllaç.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat