Actualitat

Presència catalana al BCN Film Fest

La novena edició del festival tindrà lloc del 18 al 26 d’abril

El Festival Internacional de Cinema de Barcelona-Sant Jordi arrencarà el pròxim 18 d'abril amb la projecció de la nova comèdia dramàtica de l’acadèmic Dani de la Orden, La casa en flames, que farà la seva estrena mundial.

En aquesta nova edició, el certamen compta en la seva programació amb una gran presència de produccions catalanes. Formarà part de la selecció oficial Alumbramiento  de Pau Teixidor, produïda per l’acadèmic Francesc Escribano, una pel·lícula que explica la història de la Lucía, una adolescent que es queda embarassada a l'Espanya del 1982. També farà la seva estrena mundial Caída libre, el segon llargmetratge de l’acadèmica Laura Jou sobre els límits del poder i del sacrifici, produït per l’acadèmic J.A. Bayona. I per últim, es presentarà La llegenda de l'escanyapobres d'Ibai Abad, protagonitzada per l’acadèmic Àlex Brendemühl i produïda pels acadèmics Jan Matheu i Sergio Grobas, adaptació lliure en clau de western de la novel·la homònima de Narcís Oller.

En la mateixa secció però fora de competició es projectarà el biopic de Locomía Disco, Ibiza, Locomía de Kike Maíllo, estrenat al Festival de Màlaga. I en el marc de Cinema amb Gràcia, secció dedicada a la comèdia, s'estrenarà Mala persona de Fer García-Ruiz, produïda pels acadèmics Mar Targarona i Joaquim Padró, i amb els acadèmics Betsy Túrnez i Dafnis Balduz com a part del repartiment.

Per la seva banda, es podran veure 15 curtmetratges dins la secció de Nous Talents, realitzats per estudiants de cinema de la Blanquerna-Universitat Ramon Llull, ESCAC, Universitat Pompeu Fabra, FX Animation Barcelona 3D, Universitat de Vic i La Casa del Cine. 

A l’espai Zona oberta hi trobem Calladita de Miguel Faus, llargmetratge que ha passat per festivals com el Tallinn Black Nights o el Festival de Màlaga; la tv movie El rei Peret d'Esteve Rovira; Montserrat, Integral 107, un documental de Biel Macià; i Segon origen de Carles Porta i Bigas Luna, adaptació cinematogràfica del 2015.

Pots consultar tota la programació del festival aquí.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat