Actualitat

Arriba la cita anual barcelonina pel cinema català d’autor

El D’A Festival celebra enguany la seva 14a edició del 4 al 14 d’abril

 Durant onze dies es presentaran a Barcelona 131 pel·lícules, entre llargmetratges i curtmetratges, entre la Filmoteca de Catalunya, Aribau Multicines, el Zumzeig, Casa Montjuic, Paral·lel 62 i el CCCB.

El festival s’inaugurarà amb Segundo Premio, d’Isaki Lacuesta i l’acadèmic Pol Rodríguez i tancarà amb el film Nina de la directora Andrea Jaurrieta, totes dues pel·lícules guardonades al festival de Màlaga.

La presència catalana està repartida en tota la programació del festival. A la secció Talents s'hi presentaran els llargmetratges Un lugar común de Celia Giraldo i Llobàs de l’acadèmic Pau Calpe. I com a part de les Projeccions Especials es podran veure Mamífera de Liliana Torres, recentment estrenada al festival nord-americà South By Southwest; i Lolo&Sosaku: L'arxiu de l'Oest de Sergio Caballero, estrenada a la darrera edició del Festival Internacional de Cinema de Rotterdam.

Pel que fa a la secció Un impulso colectivo, trobem títols com  Historia de pastores de Jaime Puertas Castillo, també estrenada a la darrera edició del Festival Internacional de Cinema de Rotterdam, La estafa del amor de Virginia García del Pino i Riure, cantar, potser plorar de Marc Ferrer. Així mateix, a la secció Un impulso colectivo-curts podrem veure, entre d’altres, Els buits de Sofía Esteve, Marina Freixa Roca, i Isa Luengo, estrenat al Festival de Màlaga i guardonat amb la Bisnaga d'Or a Millor Curtmetratge Documental; i Vinguin les feres de Manuela Matassini i Col·lectiu Les Daines.

Per últim, a la secció Simfonies de ciutat, sorgida d’una iniciativa de Dones Visuals, s'hi podran veure una sèrie de curtmetratges produïts pel CCCB amb la col·laboració de Dones Visuals, a través dels quals diverses cineastes observen i analitzen l’espai urbà. Els curts d'enguany són: Cada gesto de Valentina Alvarado Matos, El bon auguri de l’acadèmica Alba Bresolí, Memòria zero d'Isabel Requena Marín, Un, dos... de Verònica Font i Una ciudad dentro de una ciudad de Raquel Marques i María Romero García

Dins del D’A Film Lab, que tindrà lloc del  5 al 8 d'abril al CCCB, la seu de SGAE a Catalunya i Casa Montjuïc hi participaran 23 projectes repartits entre les seccions Final Cut, dins la qual hi ha un espai dedicat a la producció catalana (Panorama Catalunya), i Producció Emergent. El Lab torna a acollir els projectes de la Residència de guions en les seves activitats i trobades amb la indústria.

Consulta la seva programació aquí

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat