Actualitat

El cinema català encapçala el palmarès del 27è Festival de Málaga

"Segundo premio" y "Los pequeños amores" entre els títols catalans guardonats

La 27a edició del Festival de Màlaga, celebrada de l’1 al 10 de març de 2024, ha tingut una gran representació de produccions catalanes amb un total de 50 títols, la xifra més alta de participació dels últims anys. 

Aquesta presència notable en la selecció s’ha traduït també en el palmarès, encapçalat per la Biznaga d’or al Millor llargmetratge per a Segundo premio, dirigit per Isaki Lacuesta i Pol Rodríguez, qui han estat guardonats amb el premi a la Millor direcció. El film, que s’endinsa en la història del grup musical Los Planetas, ha recollit també el premi al Millor muntatge per a Javier Frutos

D’altra banda, el jurat ha distingit amb el seu Premi Especial la pel·lícula Los pequeños amores, de l’acadèmica Celia Rico, coproduïda per l’acadèmica Sandra Tapia, així com a l’actriu Adriana Ozores amb la Biznaga de plata a la Millor actriu secundària.

El premi al Millor actor protagonista ha estat ex aequo per a Luis Zahera, per Pájaros, de Pau Durà, produïda per l’acadèmic David Ciurana, juntament amb José Nolla i Cristina Zumárraga.

Finalment la coproducció catalana Nina, produïda per l’acadèmic Alex Lafuente i dirigit per Andrea Jaurrieta, que explora la venjança i el dolor que creen els traumes, s’ha endut el Premi de la Crítica.

Consulta tot el palmarès aquí.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat