Actualitat

La Inesperada escalfa motors

La segona edició del Festival tindrà lloc del 24 al 27 de febrer

La Filmoteca de Catalunya i el cinema Zumzeig acolliran, del 24 al 27 de febrer, la segona edició del festival La Inesperada.

Winterreise (Viatge d’hivern) de la cineasta basca Inés García, serà l’encarregada d’obrir el festival. Basat en el viatge d’hivern de Franz Schubert, el film es projectarà a la Filmoteca de Catalunya en una sessió acompanyada de música en directe a càrrec del baríton Oriol Mallart i de la pianista Carmen Santamaria.

A l’edició d’enguany es podrà gaudir de l’estrena de pel·lícules llorejades arreu del món que no tenen canals de distribució a Catalunya, com The Night of Knowing Nothing de la cineasta india Payal Kapadia, qui va recollir el Premi Ull d'Or Cannes 2021.

Dominic Gagnon, artista i cineasta canadenc, s’unirà al Festival el diumenge 27 per oferir una Masterclass sobre el cinema connectat, així com una projecció i col·loqui sobre el seu film Big in China. Georges and the Vision Machines. La programació es completa amb projeccions i col·loquis amb diferents cineastes del panorama internacional.

L’edició 2022 posa un accent especial sobre el cinema català, amb la programació del llargmetratge D'ombres, retrat que el cineasta Joan Tisminetzky ha realitzat sobre el director de fotografia Tomàs Pladevall, Premi Gaudí d'Honor - Miquel Porter 2022, i de Terra remoguda, film rodat a Bòsnia co-dirigit pel cineasta català Guillermo Carreras-Candi juntament amb la cineasta macedònia Kumjana Novakova.

A més, enguany s’engega a secció Exit, un espai de presentació i debat de projectes de producció catalana de no ficció en fase de desenvolupament, que se celebrarà a la seu d’SGAE Catalunya el proper 25 de febrer. Els participants seran: Elegy of a city d’Irene Bartolomé, Pompeia de Maria Castan de Manuel, The blue flower in the land of technology d’Albert García-Alzórriz i El passat serà millor d’Albert Kuhn. Moderarà la sessió Núria Giménez Lorang, co-directora del festival junt amb Miquel Martí Freixas i directora de My Mexican Bretzel, guanyadora de 3 Gaudís l’any 2021.

Pots consultar el programa complet aquí.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat