Actualitat

La catalana "Libertad" al Festival de Cannes 2021

L’òpera prima de Clara Roquet participarà en la 60a Setmana de la Crítica de Cannes

L’acadèmica Clara Roquet, guionista de les gaudinades 10.000 km, Petra i Els dies que vindran, i directora dels curtmetratges Les bones nenes (finalista als X Premis Gaudí) i El adiós (guardonat a la 8a edició dels Premis de l’Acadèmia, al SEMINCI i nominat als EFA), estrenarà el seu debut cinematogràfic, Libertad, al Festival de Cannes, que enguany se celebrarà del 7 al 15 de juliol, dins la 60a edició de la Setmana de la Crítica, la secció paral·lela creada per la Unió Francesa de Crítics de Cinema amb l’objectiu de descobrir nous talents de tot el món a través de la selecció de primeres i segones obres.

El film competirà amb Amparo, de Simón Mesa Soto; Feathers, d’Omar El Zohairy; The Gravedigger’s Wife, de Khadar Ayderus Ahmed; Olga, d’Elie Grappe; Piccolo Corpo, de Laura Samani i Rien à foutre de Julie Lecoustre i Emmanuel Marre.

Libertad és una reflexió sobre els lligams familiars, les diferències de classe, el despertar de l’adolescència i els efectes de l’Alzheimer. Protagonitzat per Maria Morera (La vida sense la Sara Amat) i Nicolle García, Libertad se situa a l'inici de l'estiu, quan després de molt temps sense coincidir a la casa d'estiueig, la família Vidal passa les últimes vacances amb l'àvia Àngela, que té Alzheimer força avançat. Per primera vegada a la vida, la Nora (Maria Morera), la seva neta de 14 anys, sent que no troba el seu lloc: els jocs de nens li semblen ridículs i les converses d'adults encara li van grans. Però tot canvia amb l'arribada de la Libertad (Nicolle García), la filla de 15 anys de la Rosana, la dona colombiana que cuida l'Àngela.

Al repartiment les acompanyen les acadèmiques Nora Navas (La vampira de Barcelona, Tots volem el millor per ella, Pa negre) i Vicky Peña, Maria Rodríguez Soto (Els dies que vindran), Carol Hurtado, David Selvas, Óscar Muñóz, Sergi Torrecilla i Mathilde Legrand.

Libertad és una coproducció de Lastor Media, Avalon i Bullet Proof Cupid, amb la participació de TV3. S’espera que el film arribi a sales el mes de novembre del 2021.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat