Actualitat

El cinema català viatja a la 24a edició del Festival de Màlaga

Més de 40 produccions catalanes participen a les diverses seccions dins i fora de concurs

La 24a edició del Festival de Màlaga, que se celebrarà del 3 al 13 de juny, inclou, com ja és tradició, una abundant presència de cinema català entre la seva programació.

A la Secció Oficial a concurs hi competirà Chavalas, l’òpera prima de Carol Rodríguez; El ventre del mar, del veterà Agustí Villaronga, estrenada i guardonada a la darrera edició del Moscow International Film Festival; Destello bravío, d’Ainhoa Rodríguez amb producció a càrrec de Lluís Miñarro, Premi Pepón Coromina 2020; Con quién viajas d’Hugo Martín, una comèdia amb coproducció d’A Contracorriente Films; El sustituto, la nova pel·lícula del barceloní Óscar Aibar; l’adaptació de Live is Life dirigida per Dani de la Torre; Las consecuencias, el segon llargmetratge de Claudia Pinto, amb amb coproducció catalana a càrrec d’Érase una vez Films i amb Carme Elias, Premi Miquel Porter 2021, entre el seu repartiment; i 15 horas, un drama sobre el maltractament escrit i dirigit per l’acadèmica Judith Colell, amb producció de Turkana Films.

El jurat d’aquesta secció estarà format per l’actriu i acadèmica Nora Navas; el director i acadèmic Carles Torras; el guionista Rafael Cobos; la periodista i comunicadora Elena Sánchez, i Valérie Delpierre, també membre de l’Acadèmia del Cinema Català i productora, entre moltes d’altres, de les multipremiades Estiu 1993 i Las Niñas.

En el marc de la Secció Zonazine, que enguany celebra 19 anys, es projectarà Dos, dirigit i produït per Mar Targarona (Rodar y Rodar).

Pel que fa al gènere documental, tres obres catalanes es projectaran en sessions especials fora de concurs: La flota de índias, d’Antonio Pérez; Un blues para Teherán, dirigit per Javier Tolentino, i Trance, una coproducció amb participació catalana dirigida per Emilio Belmonte. 

Pel que fa a la Secció Oficial de curtmetratges, a la categoria de ficció hi competiran El màrtir, de Fernando Pomares; Farrucas, dirigit per Ian de la Rosa; Reconocer, del jove sabadellenc Isaac Fluxà; Fuga, d’Àlex Sardà; A Girl in a Fortness, del barceloní Erik Morales; Avistament 1978, dirigit per Guillem Miro; Les altres coses que ens separen dirigit per les joves talents Elena Ballvé i Alexandra Gantzer, amb la producció d’Alba Sotorra, i No Voice de Jiajie Yu Yan, que també tindrà la seva estrena al Festival de Màlaga. 

Pel que fa a la categoria de curtmetratges documentals, hi participen Autopsia de un relato periodístico, fruit d’un treball del Màster documental de la UAB; Correspondència, codirigida per l’acadèmica i gaudinada Carla Simón al costat de Dominga Sotomayor; Naturaleza muerta, de la periodista i realitzadora Carolina Astudillo; Dora Sena, de Jorge Caballero; #boza, d’Anna Surinyach i Séverine Sajous; Reserve, seleccionat pel Shortcat 2021, amb direcció i de Gerard Ortín; i Síndrome de los quietos, dirigit per León Siminiani.

Tres curtmetratges amb participació catalana competiran a la Secció Oficial de Animazine: Florian, El último torero i Cèrcol a Catalunya. Fora de concurs hi trobem Una noche en el cósmico, co-dirigit pel barceloní Luis del Val i amb David Solans entre el seu repartiment.

Entre les quatre sèries que tindran la seva estrena dins la secció Màlaga Premiere trobem Maricón perdido, del barceloní Alejandro Marín amb producció catalana d’El Terrat i The Mediapro Studio; Ana Tramel. El juego, de Gracia Querejeta i Salvador García, produïda per Deaplaneta i Tornasol Films; i Paraíso, de Fernando González i coproduïda per Movistar i Mediapro.

El film encarregat d’inaugurar la 24a edició del Festival de Màlaga, El cover, és el debut cinematogràfic del barceloní Secun de la Rosa. El film és un híbrid de comèdia romàntica i musical protagonitzada per Àlex Monner que narra com un jove cambrer, apassionat de la música però amb molta por al fracàs, canvia la seva manera d’entendre l’art gràcies als artistes que canten als bars, hotels i festes de Benidorm. Marina Salas, Carolina Yuste, Lander Otaola, María Hervás, Susi Sánchez, Juan Diego i Carmen Machi completen el repartiment de la pel·lícula.

Més informació aquí.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat