Actualitat

Neix IMPACTE! el Festival de Cinema i Drets Humans de Catalunya

En format híbrid del 8 a l’11 d’abril

Del 8 a l’11 d’abril les projeccions tindran lloc de manera presencial a quatre ciutats catalanes: Barcelona (Cinemes Girona), Sant Feliu de Llobregat (CineBaix), Girona (Truffaut) i Lleida (ScreenBox). Aquests primers quatre dies de festival comptaran amb la projecció de 10 curtmetratges i 10 llargmetratges i diversos debats i cinefòrums amb experts i membres dels equips de les pel·lícules. A partir del 12 d’abril i fins al dia 25, IMPACTE! traslladarà la seva programació a Filmin.

En l’àmbit professional es duran a terme dues xerrades en les que participen diversos membres de l’Acadèmia del Cinema Català: 

“La ficció i els drets humans: estudi de cas de la pel·lícula Mediterraneo”, amb la participació dels acadèmics Marcel Barrena (director de la pel·lícula) i Tono Folguera (co-productor), Montse Santolino (directora de comunicació de lafede.cat) i Laura Lanuza (Open Arms), i la moderació de Judith Colell (directora de cinema i membre de la Junta de l’Acadèmia). Durant la sessió, també es mostraran en primícia fragments de la pel·lícula, que es troba actualment en fase de postproducció. 

Divendres 9 d’abril a les 10.15h als Cinemes Girona. 

“Dona, Cinema i Drets Humans, el drets al relat propi”, organitzada en col·laboració amb l’associació Dones Visuals. La cineasta acadèmica Anna Petrus moderarà una conversa amb les directores seleccionades al festival Lucrecia Mastrangelo (El laberinto de las lunas), Melina León (Canción sin nombre) i Satoko Kojima Hoshino (Tenemos un sueño), i les directores catalanes Èrika Sánchez i Sally Fenaux sobre les dificultats de produir relats de mirada femenina, tant pel predomini i reticència del relat patriarcal, com per la inèrcia masculina de la indústria.

Dijous 20 d’abril 19:00, Canal YouTube d’IMPACTE!

Més informació a www.impactefilmfest.cat

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat