Actualitat

Programació especial per als Premis Gaudí a TVC

“Les cares dels Gaudí” i un Curtcircuit 33 dedicat als curts nominats entre alguns dels plats forts

Arran de la Gala dels XIII Premis Gaudí, que se celebrarà aquest diumenge 21 de març de 2021 al CCIB, Televisió de Catalunya prepara una programació especial en suport al cinema català. 

A partir d’aquest dilluns i fins al pròxim dissabte, arranca “Les cares dels Gaudí”, programa presentat i dirigit per Tània Sarrias que neix amb la voluntat de conèixer millor les nominades i nominats en les principals categories d'aquests premis. El programa, que consta de 6 capítols, descobreix els nominats i nominades a millor interpretació protagonista i secundària, millor guió, millor direcció i millor pel·lícula, a través d’una conversa distesa i amb profunditat amb els 4 finalistes a cada categoria. “Les cares dels Gaudí” es podran veure al 33 el dilluns a les 22.35h i de dimarts a divendres, a les 22.10h. Dissabte, el dia abans de la gala, la cita serà a les 21.55h.

Dimarts 16 de març a les 23:00h és el torn del curtmetratge. El programa Curtcircuit 33 estarà dedicat als cinc curts nominats als XIII Premis Gaudí: Vera, de Laura Rubirola amb producció de Malmo Pictures; Panteres, d’Èrika Sánchez, produït per Antivaho Producciones; Candela, d’Anna Solanas i Marc Riba, produït per I+G Stop Motion i Ni oblit ni perdó, de Jordi Boquet amb producció d’ESCAC Films. També intervindrà des de fora el plató Lucía Aleñar, directora de Forastera, produït per Distinto Films. Lluís Salgado serà l’encarregat de presentar i moderar una taula rodona amb els directors dels curts nominats enguany.

La gran pel·lícula de divendres a la nit serà El viatge de la Marta, film nominat a millor pel·lícula, direcció, protagonista masculí i so als XII Premis Gaudí, i a continuació s’emetrà  Suc de síndria, curtmetratge guanyador als Gaudí 2020 i que ha estat guardonat i seleccionat a festivals internacionals de cinema d’arreu del món, entre ells TIFF, Berlinale, Hamburg, D’A, Filmets, Cinema Jove de València, Goya, Melbourne, BFI London, etc.

Diumenge a la nit, després del TN, s’estrenarà Els dies que vindran, guardonat amb els Premí a Millor pel·lícula, Millor actriu i Millor muntatge en la darrera edició, seguit del documental  El cinema que no veiem, producció conduïda per l’actor Octavi Pujades que radiografia la part del cinema català més invisible per al públic degut a la manca d’accés a les finestres de finançament i d’exhibició/emissió.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat