Actualitat

Cinema català al palmarès del Festival de Sitges

"La vampira de Barcelona", Gran Premi del Públic a la Millor pel·lícula

Després de vuit jornades de projeccions i activitats, el Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya ha posat punt i final a la seva 53a edició fent públic el palmarès, encapçalat per la pel·lícula de Brandon Cronenberg, Possessor, que ha estat mereixedora dels premis a la Millor pel·lícula i Millor direcció. 

Pel que fa a les produccions catalanes, el debut en la direcció cinematogràfica de l'acadèmic Lluís Danés, La vampira de Barcelona, s'ha endut el Gran Premi del Públic a la Millor pel·lícula. El film, produït per Brutal Media, Filmax i Televisió de Catalunya, està protagonitzat per Nora Navas, juntament amb Sergi López, Francesc Orella, Pablo Derqui, Bruna Cusí, Roger Casamajor i Núria Prims. La pel·lícula, que arribarà a les sales de cinema a finals de novembre, relata la història real d'Enriqueta Martí, una suposada segrestadora i assassina en sèrie que va viure durant el S.XX al barri del Raval de Barcelona.

Per altra banda, el film Baby, dirigit per Juanma Bajo Ulloa i produït per La Charito Films i Fragil Zinema, s'ha endut el premi a la Millor música en reconeixement a la feina dels compositors i músics Bingen Mendizábal i Koldo Uriarte. 


Consulta el palmarès complet aquí.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat