Actualitat


L'acord, reivindicat des de l’Acadèmia del Cinema Català des de fa dos anys, està destinat a impulsar la indústria i el talent audiovisual i cinematogràfic català.

El Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) anuncien l’aprovació d’una dotació finalista de 6.000.000 euros per a la producció de nous projectes audiovisuals. 

Es tracta d'una mesura que l'Acadèmia del Cinema Català portava temps reivindicant i que la presidenta de l’entitat, Isona Passola, havia exigit en el seu discurs a les dues darreres gales dels Premis Gaudí.

L'11 de juny la CCMA obrirà una convocatòria pública a partir de la qual seleccionarà projectes de continguts audiovisuals per un import màxim en el seu conjunt de 6.000.000 euros aquest any 2020. Els projectes presentats podran ser produïts en règim de producció associada o coproducció, podran ser de diferents gèneres i formats: sèries d’animació i programes infantils, sèries de ficció i documentals, llargmetratges televisius i cinematogràfics, programes d’entreteniment basats en continguts culturals (patrimonials, literaris, lingüístics, musicals, populars, de les arts escèniques i visuals, etc.), continguts per ser distribuïts als mitjans digitals o xarxes socials, videoclips musicals o de difusió de la cultura catalana, documentals de contingut cultural per a televisió o programes d’entreteniment de gran format de contingut cultural. 

La CCMA seleccionarà els projectes a partir dels criteris de qualitat, valor artístic i cultural, viabilitat econòmica del projecte, capacitat de projecció als mercats internacionals, capacitat d’atreure un públic ampli i transversal o l’encaix en una programació de televisió generalista.

L'acord s'ha fet públic en un acte celebrat a la seu del Departament de Cultura, en el que la consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga, ha dit que aquest és “un dia històric” per la importància d’una aportació que servirà per “fer més visible la llengua catalana i el patrimoni cultural català als mitjans de comunicació”, i ha recordat que el sector audiovisual és un dels més afectats per la crisi sanitària. 

Per la seva part, la vicepresidenta de la CCMA, Núria Llorach, ha defensat la necessitat de dinamització d’un sector estratègic i ha subratllat que “aquesta crida representa una oportunitat per a la canalització de nous projectes de la mà de productores independents, un sector de gran talent i projecció al nostre país, que pateix durament l’impacte per la crisi de la Covid-19”. “L’acord també permetrà enriquir l’oferta audiovisual dels mitjans de la CCMA, en una etapa de dificultats per a la creació de nous continguts, a causa de la caiguda dels ingressos publicitaris i, en conseqüència, dels recursos disponibles per a nova producció”, ha afegit. 

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat