Actualitat

Xerrada amb Diana Toucedo en el marc de Cinema Lliure Connecta


La iniciativa Cinema Lliure Connecta busca donar a conèixer els oficis del cinema, i s'estrena aquest 18 de maig amb la muntadora Diana Toucedo

Els impulsors dels cicles de cinema Cinema Lliure a la Platja i Cinema Lliure a la Biblioteca, que compten amb la col·laboració de l'Acadèmia del Cinema Català, engeguen aquest mes de maig una nova iniciativa sota el nom de Cinema Lliure Connecta. Es tracta d'un projecte que busca crear espais de trobada en forma de converses, ponències i taules rodones per visibilitzar i donar a conèixer els oficis del cinema. 

Degut a la situació actual d'emergència sanitària, el projecte engega en format online el dilluns 18 de maig a les 17:00h amb una xerrada a càrrec de la cineasta, muntadora i membre de l'Acadèmia Diana Toucedo, on parlarà sobre els seus inicis en el món del muntatge, la seva trajectòria i les dificultats i aprenentatges que ha anat afrontant. Toucedo es fa formar a l'ESCAC i a la UPF, i actualment compta amb una filmografia de gairebé vint llargmetratges, curtmetratges i altres peces audiovisuals entre els quals destaquen Los desheredados, curtmetratge dirigit per Laura Ferrés premiat als Goya i als Gaudí com a Millor curtmetratge; els llargmetratges La noche no acaba aquí, d'Isaki Lacuesta, i Júlia Ist, d'Elena Martín, que li va valdre la nominació als Gaudí a Millor muntatge; o la sèrie Hierro, dirigida per Jorge Coira amb producció de Movistar i Arte França. El seu primer llargmetratge com a directora, Trinta Lumes, es va estrenar a la Berlinale el 2018 i va rebre nombrosos reconeixements, entre ells la nominació a Millor pel·lícula documental als Premis Gaudí. Actualment està desenvolupant la seva segona pel·lícula, Puerto Deseado, que es rodarà entre Argentina i Galícia, i ho compagina amb la docència a la UPF, BSM, Elisava i ESCAC, on actualment és la cap del departament Documental/No-ficció. 

Les inscripcions a la xerrada, que es farà a través de l'aplicació Zoom, són gratuïtes i es poden fer en aquest formulari.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat