Actualitat

nomads

Els propers 9, 10 i 11 d’octubre de 2015 a Sitges, es portarà a terme la segona edició del programa MDMD CROSSTRAINING, un stage intensiu de 48 hores on es reuniran set equips de productors/directors catalans de projectes webdoc i set experts en crossmedia internacionals.

L’oficina Europa Creativa Desk – MEDIA Catalunya col·labora en la 16ª edició del MEDIMED Docs Market & Pitching Forum en l'organització del MDMD Crosstraining, una secció especial dins del marc del MEDIMED, al voltant del documental interactiu (webdoc), on els participants treballen conjuntament durant dos dies amb alguns dels màxims experts nacionals i internacionals en la matèria.

La voluntat és consolidar els projectes seleccionats i oferir un espai de trobada on s’estableixin sinergies entre professionals per a col·laboracions a curt i llarg terme.

D’altra banda, es vol explorar les possibilitats i tendències d'aquest nou format interactiu, així com el seu potencial per integrar en les seves múltiples aplicacions, objectius d'entreteniment, de participació social i sobretot com a eina educativa.

MDMD Crosstraining consta de dues activitats diferenciades:
Tutorials: reunions de treball entre els experts i els productors per analitzar en detall el projecte webdoc en desenvolupament.
Punt de trobada amb la comunitat transmedia: estudis de cas, tallers específics, debats i conferències, a càrrec dels experts internacionals.

El programa es planteja de la següent manera:
• Durant 2 dies els participants (productors i mentors) conviuran a l'Hotel Antemare de Sitges: divendres 9 i dissabte 10 es duran a terme tot un seguit de taules rodones on es posaran en comú aspectes decisius i innovadors en relació al documental interactiu, per tal de conèixer amb profunditat les seves fases de producció, el seu desenvolupament i les noves tendències i objectius de la indústria.
• Dissabte 10 d'octubre al matí els productors mantindran reunions individuals durant 30 minuts per treballar de forma personalitzada el seu projecte amb els mentors.
• Diumenge 11 d'octubre es presentaran públicament els projectes en una sessió especial de Pitching.

Els experts convidats confirmats són els següents:
Miguel Campos – TVE, Espanya
Ram Devineni – RATTAPALLX, EEUU
Laura Hansen – THE HARMONY INSTITUTE, EEUU
Amélie Leenhardt – ARTE, França
Alex Pearson – FREELANCER, Regne Unit
Alejandro Touriño – ECIJA, Espanya
Remco Vlaanderen – SUBMARINE, Països Baixos

L’objectiu final és donar a conèixer els millors projectes interactius que es desenvolupen a Catalunya i preparar-los per tal que puguin trobar finançament i socis a nivell internacional.

+ info: http://www.medimed.org/home.html

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat