Actualitat

Cada cop és més freqüent escoltar l'expressió "cinema invisible". Però a què es refereix exactament? Ens ho explica Pere Vilà.

El "cinema invisible" és aquell cinema compromès, estètica i ideològicament. Un cinema que convida a la reflexió i que esdevé sovint polèmic o combatiu. Fora dels circuits comercials habituals, s'exhibeix a festivals, certàmens cinematogràfics, centres culturals, i especialment en els últims anys, a Internet.

En aquest curs impartit pel cineasta Pere Vilà i Barceló ( La lapidation de Saint Étienne, Pas a nivell) parlarà de les causes que estan portant a fer d'aquest cinema, entès com una experiència cinematogràfica i humana, un art invisible. Es debatrà per què queda al marge i per què l'espectador no té interès en omplir les sales. Totes les preguntes es projectaran damunt de la pantalla, amb el visionat de pel·lícules representatives d'aquest àmbit perifèric del cinema, de directors com Pen-Ek Ratanaruang (Tailàndia), Philippe Garrel (França), Nobuhiro Suwa (Japó), Nanni Moretti (Itàlia) i Béla Tarr (Hongria).

Inscripcions i matrícula:
Fins al 9 d'octubre
Personalment, a la taquilla del Museu del Cinema
Per c/e: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. i ingressant l'import de la matrícula al c.c. de La Caixa 2100 0002 55 0201426275, indicant el nom de l'alumne i Curs cinema invisible.

L'organització es reserva el dret de suspendre el curs en cas de no arribar a un mínim d'inscrits.

Dies: 19 i 26 d'octubre, 9, 16 i 23 de novembre
Hores: de 10:30 a 13:30 h
Lloc: Museu del Cinema
Professor: Pere ViIà, Guionista i director de Cinema
Preu: 80 euros
Club d'Actors: 60 euros

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat