This entry is not available in English.

Academy activities

Dones Visuals guanya el 10è Premi Pepón Coromina

El jurat ha reconegut el seu espai de transformació i resistència feminista de referència

L’Acadèmia del Cinema Català celebra aquest vespre al Jardí Botànic de Barcelona la seva tradicional Festa d’Estiu, una trobada en la qual ha lliurat el desè Premi Pepón Coromina. El jurat format per la directora i actriu Elena Martín, el director i guionista Mikel Gurrea, la productora Sandra Tapia, el director de fotografia Artur Tort i el productor i exhibidor Toni Espinosa, ha valorat la feina rigorosa, efectiva, valenta i aglutinadora de Dones Visuals. El col·lectiu, consolidat com a espai de transformació i de resistència feminista de referència, combat la desigualtat “posant en relació les dones de l'audiovisual català, impulsant l'encara inexistent paritat i la igualtat d'oportunitats, i accionant amb recursos per tal que les mirades, les veus i la significació dels llocs de treball en el sector siguin diverses”, recull el veredicte. El jurat també destaca el seu paper clau en la modificació de les puntuacions per a subvencions de l’audiovisual, l’impuls de la creació feta per dones, l’educació i la recollida de dades a favor de la diversitat i la inclusió racial, de gènere i de classe al sector.

Pel photocall de la Festa d'Estiu han passat alguns dels protagonistes de les estrenes catalanes de l’any i el cinema que vindrà, com com Creatura (Elena Martin, Clara Segura, Clàudia Dalmau, Marta Cruañas, Ariadna Dot, Tono Folguera), Els encantats (Elena Trapé, Ainara Elejalde, Marta Ramírez), Els petits amors (Celia Rico, Sandra Tapia), Las buenas compañías (Sílvia Munt, Elena Tarrats, Antonio Chavarrías, Alba Bosch), Sica (Carla Subirana, Núria Prims), Unicorns (Àlex Lora, Valerie Delpierre), La Singla (Paloma Zapata), 20.000 especies de abejas (Valérie Delpierre), Retorn a Raqqa (Albert Solé), Un cel de plom (Miquel Romans, Roger Batalla, Rachel Lascar), El Cuco (Mar Targarona, Joaquin Padró), Robot Dreams (Ibon Cormenzana, Ignasi Estapé, Sandra Tapia), Fauna (Pau Faus, Ventura Durall), La imatge permanent (Laura Ferrés), Un sol radiant (Mònica Cambra, Ariadna Fortuny, Núria Prims, Xesc Cabot, Pep Garrido), o Teresa (Ainet Jounou, Ania Jones). 

També passaran per la catifa vermella els participants en la segona edició del Catalyst for talent 2023, una iniciativa per a la internacionalització del nostre cinema a través del seu talent interpretatiu coorganitzada per l'Acadèmia del Cinema Català i DIPLOCAT, i amb la col·laboració de la Fundació AISGE.  Els quinze actors i actrius seleccionats enguany són Vicky Luengo, Yolanda Sey, Aina Clotet, Bruna Cusí, Antonio Escámez, Iván Morales, Maria Pau Pigem, Mireia Ros, Ricard Balada, Roger Coma, Ander Puig, Intissar el Meskine, Laia Manzanares, Malcolm McCarthy i Sonia Jerez. Durant tres dies, del 26 al 28 de juny, tots quinze treballen a Barcelona amb quatre directors de càsting internacionals convidats (Orla O’Connor, del Regne Unit; Anders Nygaard de Dinamarca; Mathilde Snodgrass, de França, i Luís Rosales, de Mèxic), amb l’objectiu d’enfocar les seves carreres amb una projecció internacional.

També hi han participat alguns dels protagonistes del Catalyst for Talent, una iniciativa per la internacionalització del nostre cinema a través del seu talent interpretatiu coorganitzada per l'Acadèmia del Cinema Català i DIPLOCAT, amb la col·laboració de la Fundació AISGE. Entre els quinze actors i actrius seleccionats, s'hi troben Vicky Luengo, Malcolm McCarthy, Laia Manzanares, Iván Morales, Bruna Cusí, Mireia Ros, Antonio Escámez, Maria Pau Pigem, Mireia Ros, Ricard Balada, Roger Coma, Ander Puig, Intissar El Meskine, Sonia Jerez, i Yolanda Sey.

 

Els nostres col·laboradors

La Festa d’Estiu del Cinema Català no seria possible sense el nostre patrocinador oficial Estrella Damm. A ell el segueixen una immensa família de col·laboradors que cuiden el seu producte com l'Acadèmia té cura del cinema. Uns vetllant perquè la seva manera única i genuïna de fer passi de generació en generació, sóm: Gramona, l’escumòs català més sofisticat; Jean Leon, el vi més cinèfil; la família de forners (i actors!) Forn Elias; i la nissaga de l'oliva Blai Peris.

La tradició no és incompatible amb la innovació, per això aquesta nit ens acompanyaran marques amb un profund sentit de l'emprenedoria i la originalitat gastronòmica, que han tirat endavant projectes personals a partir dels ingredients primaris de la nostra cultura gastronòmica: Kombutxa MUN, amb les begudes fermentades; Terra Nostra, transportant els sabors de Palestina a Catalunya; Rodellas, artista pastisser en reinvenció permanent; i els gironins i sorprenents Gelats Angelo.

Tampoc no hi faltaran les col·laboracions dels aliments de la Federació Catalana DOP-IGP, cultivats i cuidats amb cura arreu del nostre territori: Avellana de Reus, Torró d’Agramunt, Pa de Pagès, Llonganissa de Vic, DOP Oli Les Garrigues, DOP Oli de l’Empordà, DOP Oli Terra Alta, DOP Oli Baix Ebre, DOP Oli de Siurana. 

Per últim i no menys importants, no faltaran a la gran cita estiuenca del cinema català els nostres companys de viatge històrics Frit Ravich i Image Cazcarra Image Group.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat