This entry is not available in English.

Academy activities

Constituït el Jurat del Premi Pepón Coromina 2023

Elena Martín, Mikel Gurrea, Sandra Tapia, Artur Tort i Toni Espinosa, decidiran el guanyador/a de la 10a edició

El jurat que decidirà el guanyador/a de la 10a edició del Premi Pepón Coromina, que es donarà a conèixer en el marc de la Festa d’Estiu del Cinema Català a finals del mes de juny, estarà format per:

Elena Martín, directora, actriu i acadèmica. Ha dirigit i interpretat Suc de Síndria (2020), premi a Millor curtmetratge als XII Premis Gaudí, i Julia Ist (2017) nominada als X Premis Gaudí. Coneguda també per les interpretacions a La dona del segle (2017) de Sílvia Quer i Les Amigues de l'Àgata (2015) de Marta Verheyen, Laia Alabart, Alba Cros, Laura Rius, entre d’altres.

Mikel Gurrea, director, guionista i acadèmic. Va rebre el premi a Millor direcció novella per la seva òpera prima Suro (2022) als XV Premis Gaudí. Ha sigut un dels seleccionats a la primera Residència de guions de l’Acadèmia, on està desenvolupant el guió del seu pròxim llargmetratge.

Sandra Tapia, productora i acadèmica. Actualment, treballa com a productora executiva a Arcadia Motion Pictures. Ha estat productora de pel·lícules com As bestas (2022) de Rodrigo Sorogoyen, premiada als Premis Goya 2023, La cima (2022) d’Ibon Comenzana, o Viaje al cuarto de una madre (2019) de Celia Rico, amb la que van aconseguir tres Premis Gaudí.

Artur Tort, director de fotografia i acadèmic. Premiat a Millor fotografia per Pacifiction (2022) d’Albert Serra, als passats Premis Gaudí. Ha col·laborat com a director de fotografia i muntador en altres projectes del cineasta com Liberté (2019), Roi Soleil (2018) i La mort de Louis XIV (2016). És fundador de la productora Escafior Films.

Toni Espinosa, exhibidor i acadèmic. Responsable dels Cinemes Girona des del 2010, on vetlla per la voluntat d’esdevenir un espai multicultural i acollir-hi cinema català, films europeus i internacionals, i festivals, entre d’altres, fet pel qual se’ls va atorgar el Premi Pepón Coromina 2022. També és productor a Toned Media, amb projectes com Nostromo (2017), La Redempció dels Peixos (2013), La Nit que va morir Elvis (2010).

jurat premi pepón coromina 2023

El Jurat, proposat per la Comissió del Premi Pepón Coromina (formada per Marta Molins, Carlos R. Ríos, Ana Pfaff, Salvador Sunyer i Paco Poch), assumirà la tasca de distingir l’acció o l’obra audiovisual més creativa o arriscada que s’hagi desenvolupat el 2022. Pepón Coromina va representar un trencament amb el cinema imperant durant els anys setanta i vuitanta; aportant nous aires en un panorama cinematogràfic encara enclaustrat en el classicisme formal. Amb una extensa filmografia concentrada en 10 anys (de 1977 a 1987), Pepón Coromina va produir, entre d'altres, Bilbao (1978), el debut de Bigas Luna; Pepi, Luci, Bom y otras chicas del montón (1980), la primera pel·lícula de Pedro Almodóvar; o Barcelona sud (1981), de Jordi Cadena, Membre d’Honor de l’Acadèmia des del 2019.

Les inscripcions estan obertes fins el 4 de maig a les 15.00h , i fins el 5 de maig a les 15.00h es podran presentar materials complementaris.

Podeu llegir les Bases aquí.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat