This entry is not available in English.

Academy activities

Els XII Premis Gaudí se celebraran el 19 de gener de 2020


La dotzena edició de la gran nit del cinema català s'avança una setmana i torna a l'Auditori Fòrum de Barcelona

L’Acadèmia del Cinema Català celebrarà els XII Premis Gaudí el diumenge 19 de gener de 2020 al CCIB - Centre de Convencions Internacional de Barcelona, on ja va celebrar-la entre els anys 2016 i 2018. La gala serà retransmesa en directe per TV3 i les xarxes socials de l'Acadèmia.

Les inscripcions d'aquesta edició estan obertes fins a l'1 d'octubre de 2019 a les 18h i hi poden participar les produccions catalanes (llargmetratges de ficció, animació, documentals i pel·lícules per a televisió) que compleixin els requisits establerts en les Bases i que s'hagin estrenat o emès entre l'1 de gener de 2019 i el 31 de desembre de 2019 a Catalunya. Els nominats i nominades als XII Premis Gaudí es donaran a conèixer a principis de desembre, en una lectura pública.

"L'avançament en la data dels Òscars ha afectat al calendari de tots els guardons de les cinematografies europees, i nosaltres hem mantingut la nostra cita una setmana abans que els Goya de l'Acadèmia espanyola".

Laia Aubia, directora de l'ACC 

Sobre altres projectes en marxa a l'Acadèmia: 

L'Acadèmia està ultimant aquests dies un estudi sobre l'exhibició cinematogràfica i l'accés del públic al cinema català, que presentarà el mes de setembre. L'informe, encarregat per la Diputació de Barcelona, ha estat elaborat per l'investigador Francesc Vilallonga, de la Blanquerna-Universitat Ramon Llull. Aquest és un dels temes que més preocupen a la Junta directiva de l'Acadèmia, presidida per la productora Isona Passola, que va posar en marxa el 2016 el Cicle Gaudí.

"Vam endegar un circuit estable, el Cicle Gaudí, per fer arribar el cinema català al conjunt del país, una iniciativa que compensa les evidents mancances territorials de Catalunya quan parlem de l'accés del públic al cinema de producció catalana. Avui podem dir que arribem a una setantena de sales a tot el país".

Isona Passola, presidenta de l'ACC

Sobre el CCIB:

Inaugurat l'any 2004 amb motiu del Fòrum Universal de les Cultures i que enguany compleix 15 anys de la seva obertura, el Centre de Convencions Internacional de Barcelona s'ha convertit en un referent en l'àmbit europeu com a seu per a l'organització d’esdeveniments. El CCIB està format per dos edificis de gran valor arquitectònic units per una rambla de connexió subterrània. L'Auditori Fòrum, dissenyat pels arquitectes suïssos Herzog & DeMeuron acollirà de nou la cerimònia, que amb 2.500 seients, rebrà el proper 19 de gener a nominats, acadèmics i convidats de la gran nit del cinema català.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat