This entry is not available in English.

Academy activities

S’obre el període d'inscripcions dels XII Premis Gaudí de l'Acadèmia del Cinema Català


L'Acadèmia del Cinema Català ha obert les inscripcions dels XII Premis Gaudí, que se celebraran a principis de 2020

Ja s'ha obert el període d'inscripcions als XII Premis Gaudí, que es mantindrà obert fins el dia 1 d'octubre de 2019 a les 18:00h. Hi podran participar les produccions catalanes (llargmetratges de ficció, animació, documentals i pel·lícules per a televisió) que compleixin els requisits establerts en les Bases i que s'hagin estrenat o emès entre l'1 de gener de 2019 i el 31 de desembre de 2019 a Catalunya.

Pel que fa als curtmetratges, hi podran participar tots aquells que hagin estat qualificats entre l'1 d'abril de 2018 i el 30 de setembre de 2019 (segons data de resolució de la qualificació), i que no s'hagin presentat a l'anterior edició dels Premis Gaudí. Tots els curtmetratges inscrits seran valorats per una comissió de selecció externa designada per la Junta directiva de l'Acadèmia, que seleccionarà la desena de curts (màxim 15) que passaran a ser candidats als Premis en la categoria de Millor curtmetratge. De la mateixa manera, una comissió de selecció s'encarregarà d'escollir les sis pel·lícules europees candidates a Millor pel·lícula europea i que passaran a la primera ronda de votacions. Pel que fa al calendari dels films europeus, s'estableix que per optar a ser candidates han d'haver-se estrenat a Catalunya entre el 27 d'octubre de 2018 i el 25 d'octubre de 2019.

Segons les Bases, totes les produccions que vulguin participar als XII Premis Gaudí s'han d'inscriure telemàticament en el termini indicat, fins l'1 d'octubre de 2019 a les 18:00h. Les produccions correctament inscrites rebran una notificació per correu electrònic i se'ls hi comunicarà, abans del 15 d'octubre de 2019, qualsevol documentació addicional que calgui aportar. 

Les Bases que regeixen la XII edició dels Premis Gaudí van ser aprovades per la Junta directiva de l'Acadèmia del Cinema Català el 28 de maig de 2019 i s'han registrat a la Notaria Andújar & Roselló & Martínez de Salinas de Barcelona. Es poden consultar aquí.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat