This entry is not available in English.

Academy activities

germandat del cinea

L’any 1933, a Barcelona, es va fundar la Germandat del Cinema, una mútua destinada a tots aquells professionals d’un cinema català en plena eclosió.

Presidida per Josep M. Bosch, la Germandat tenia com a principal objectiu reconèixer i donar suport als professionals del sector a partir d’una entitat gremial que representés els seus interessos i donés visibilitat a l’aparell audiovisual català. A pesar de les dificultats de la guerra i postguerra, la Germandat va perseverar en les seves funcions, mantenint l’activitat malgrat la davallada de socis i ingressos. A més, durant els seus anys d’existència va reivindicar sempre la celebració del Dia del Cinema entregant el Premi de la Constància, reconeixement que anualment s’atorgava a un professional del cinema amb més de 25 anys de dedicació. Amb tot, i davant les moltes dificultats econòmiques, l’any 1998 la Germandat es va veure obligada a dissoldre’s, deixant rere sí un llarg camí de dedicació al cinema català.

És per això que, a la Festa d’Estiu del Cinema Català d’enguany, no volem oblidar-nos d’aquesta entitat pionera i oferirem als convidats, per gentilesa de l’associació de CinemAcció/Cinema·Rescat, un petit obsequi: una postal commemorativa juntament amb una petita insígnia amb el bell logotip de tan important institució.

+ info: cinemarescat.wordpress.com/publicacions/Cinema-Rescat_12

banner inscripcionsgaudi2020 webacc

@academiacinecat