Notícies

Eddie Saeta, doblet al Festival de Karlovy Vary

La lapidación de St. Etienne en competició a Karlovy Vary.  La pel·lícula es l'única representant d'Espanya a la competició oficial. El 2n llargmetratge del realitzador gironí Pere Vilà Barceló, produït per Luis Miñarro i David Pérez, és l'única pel·lícula de matrícula espanyola que competirà a Karlovy Vary el pròxim 5 de juliol, pel "Crystal Globe"; màxim guardó del prestigiós certamen de la República Txeca.

Karlovy Vary és un dels 10 festivals de major ressò internacional i aquest any celebra la seva 47a edició entre el 29 de juny i el 7 de juliol. La pel·lícula és una metàfora sobre la vellesa i ens presenta a un ancià que es resisteix a abandonar el seu domicili en el que habiten els records de la seva difunta esposa.

La lapidació de Saint Etienne està rodada en llengua francesa i interpretada pel reconegut actor Lou Castel ("Étienne") al costat de Marie Payen i Luis Rego. Filmada en localitzacions de Girona - en coproducció amb França - té el suport de TV3 i del ICEC que han contribuït al seu finançament juntament a les productores Eddie Saeta i DDM Visual. També han col·laborat la Diputació de Girona i la Regió Provence-Côte d'Azur.

El festival també presentarà 101 de Lluís Miñarro en primícia mundial

101 és un curtmetratge de 20 'sobre Manoel de Oliveira, dirigit per Luis Miñarro. Conté una entrevista amb el llegendari realitzador portuguès i explora aspectes del procés de filmació de L'estrany cas d'Angèlica; pel·lícula en la que va estar involucrada la seva productora Eddie Saeta.

 La productora barcelonina ha participat en nombroses ocasions a Karlovy Vary. El 2010 va aconseguir el màxim guardó per La Mosquitera.

 

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat