Notícies

Es presenta la 37ena edició de Filmets Badalona Film Festival

“Tot i la retallada forçosa d’un 20% en el pressupost, l’edició d’aquest any serà la millor que s’hagi fet a la ciutat”. Paraules del gerent de Badalona Comunicació, Joan Montornès, que deixen clara quina ha estat la filosofia d’aquest any: la optimització dels recursos.

Filmets Badalona Film Festival arribarà el proper 4 de novembre farcit de novetats que dilluns 24 d’octubre s’han presentat en roda de premsa a l’edifici d’El Viver. La Regidora de Cultura i Ciutadania, Montserrat Salgado; el gerent de Badalona Comunicació, Joan Montornès; i el director del Festival, Agustí Argelich, han donat a conèixer els detalls de l’edició dels rècords. Hi han participat 2.702 curtmetratges, 1.200 més que l’any passat, provinents de 44 països. D’entre ells, 293 produccions han estat seleccionades per participar a la secció oficial. 34 d’aquestes pel·lícules són en català i unes altres95 han estat subtitulades a la llengua catalana. Aquest any, rècord també de participació d’autors badalonins amb 20 representants. En aquest sentit, Agustí Argelich ha volgut destacar que Filmets és “una finestra oberta als nous talents de Badalona”.

Pel que fa a les novetats, s’ha destacat la nova categoria, els videoclips, que se suma als gèneres habituals de ficció, animació, documental i experimental. També el naixement de la marca MerCAT-in, 1r Mercat del Curtmetratge Internacional i Català, que esdevindrà punt de trobada de professionals de tot el món que, entre el 7 i l’11 de novembre, podran consultar les darreres produccions catalanes i les pel·lícules de la secció oficial. El director del Festival ha volgut recalcar l’aposta de Filmets per a la revitalització de la indústria del curtmetratge assegurant que “en el pitjor moment ens hem llençat de cap a la piscina”. Argelich també ha destacat que “la principal novetat és que el programa oficial s’amplia a 32 sessions, cap festival del món té tantes sessions”.

32 sessions gratuïtes i obertes al públic, activitats paral·leles com tallers, master class, concerts, exposicions, etc. Tot plegat, l’any que el pressupost del festival ha patit una tisorada del 20%. Montserrat Salgado, Regidora de Cultura i Ciutadania, ha valorat la feina feta per la direcció de Filmets Badalona Film Festival i ha celebrat que hagin sabut “fer més amb molt menys”.
“Estem davant del que serà el Festival més important fet fins ara. No només per la quantitat de participació, sinó també per la qualitat de la selecció”, assegura Agustí Argelich. Els badalonins ho podran comprovar a partir del 4 de novembre.

 

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat