Notícies

“Sis dies corrents”, de Neús Ballús, arriba al Cicle Gaudí

Un viatge a la quotidianitat que convida a la reflexió sobre els prejudicis, el racisme i la inclusió

L'última pel·lícula de l'acadèmica Neus Ballús, Sis dies corrents, és una comèdia social que narra una setmana de la vida del Valero, el Moha i el Pep, tres treballadors d’una petita empresa d’electricitat i fontaneria situada a les afores de Barcelona. Els film està format per sis capítols que mostren les situacions que sorgeixen quan els protagonistes s’enfronten a una reparació. Cada capítol correspon a un dia de la seva setmana laboral i explica les relacions que es formen entre tots tres protagonistes i els seus clients.

Com ja hem pogut veure en altres obres de la directora, Neus Ballús torna a apostar per tres actors no professionals que, aquest cop, es representen a si mateixos. La preparació dels actors i les tasques de documentació sobre el món de la lampisteria i l'electricitat han tingut com a resultat una obra fresca, natural i plena de carisma.

Guardonada amb cinc estatuetes als XIV Premis Gaudí, entre elles el Gaudí a Millor pel·lícula i a Millor direcció, Sis dies corrents també ha aconseguit l’Espiga de Plata i el Premi del Públic al Festival Seminci de Valladolid, el premi a Millor actor (ex aequo) per Valero Escolar i Mohamed Mellali i el Premi Europa del Festival de Locarno.

Consulta totes les sales i horaris aquí.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat