Notícies

El cinema català viatja per tot el món aquest estiu

Locarno, Venècia i Toronto seleccionen films catalans a competició

El cinema català segueix traspassant fronteres i al llarg de l’estiu passa per tres festivals de referència internacional.

La segona setmana d’agost el Festival Internacional de Cinema de Locarno acull la premiere de Sis dies corrents, el tercer llargmetratge de l’acadèmica i multigaudinada Neus Ballús, dins de la secció Concurs Internacional, on gairebé una vintena de títols competiran per la màxima distinció del festival.

Neus Ballús i Margarita Melgar (pseudònim darrere del qual es troben Montse Ganges i Ana Sanz-Magallón) signen el guió de Sis dies corrents, produït per Distinto Films i El Kinògraf, que, basat en situacions i personatges reals amb pinzellades d’humor i quotidianitat, retrata el dia a dia de tres treballadors d’una lampisteria als afores de Barcelona. 

La primera quinzena d’agost és el torn de la Biennale de Venècia on es presenta en secció oficial a competició la comèdia Competencia oficial produïda per The Mediapro Studio i dirigida pels argentins Gastón Duprat i Mariano Cohn, els mateixos directors de El ciudadano ilustre amb la qual l’any 2016 el cinema català competia també a la secció oficial del certamen.  

Dues produccions catalanes més hi seran presents en seccions no competitives: l’òpera prima de Mounia Akl co-escrita amb Clara Roquet, Costa Brava, Líban, que s’estrena dins la nova secció que el festival ha creat enguany, Orizzonti Extra (una extensió de la secció competitiva Orizzonti) i Out of Sync, del barceloní Juanjo Giménez guardonat als IX Premis Gaudí per Timecode, dins de la secció Giornate degli Autori.

Costa Brava, Líban, produïda per Lastor Media en coproducció Dinamarca, Líban, França i Suècia, retrata el drama d’una família líbia que ha de decidir entre quedar-se a la seva idíl·lica casa a les muntanyes i resistir a la contaminació i corrupció política del país, o bé tornar a escapar fent trontollar l'estabilitat de la família.

Tres, produïda per Nadir Films en coproducció amb Galícia, França i Lituània, és un retrat de la dessincronització d'una apassionada dissenyadora de so que utilitza el seu estudi com a lloc de treball i com a refugi, amb un repartiment encapçalat per Marta Nieto, Miki Esparbé i Francisco Reyes.

Competencia oficial, Costa Brava, Líban, Tres i Sis dies corrents també formaran part del Toronto International Film Festival, que se celebrarà del 9 al 18 de setembre a la ciutat canadenca.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat