Notícies

“La innocència”, millor pel·lícula del FIC-CAT 2021

El film recull també el Premi al Millor muntatge i el Premi de la Crítica

La innocència, l’òpera prima de Lucía Alemany que va rebre 8 nominacions als XII Premis Gaudí i es va endur el guardó a Millor actriu secundària per Laia Marull, ha estat la guanyadora del FIC-CAT 2021 que ha celebrat la seva gala de cloenda el diumenge 13 de juny a Roda de Berà, oberta per Antonio Barrero, director del FIC-CAT, acompanyat de Pere Virgili, alcalde de Roda de Berà, i la directora general de Política Lingüística, Ester Franquesa. La cerimònia ha comptat amb l'assistència de gran part dels equips de les produccions seleccionades en aquesta edició, així com amb diversos representants del sector audiovisual català.

El jurat de la secció oficial, format pels acadèmics Assumpta Serna, Josep Maria Aragonès, Ana Pfaff i Ricard Balada, juntament amb el músic Joan Reig, ha considerat el debut d’Alemany el millor llargmetratge de l’edició - guardó entregat per l’actriu Membre d’honor de l’Acadèmia Assumpta Serna al seus productors, l’acadèmica Belén Sánchez i Santi Suàrez - així com el mereixedor del guardó al Millor muntatge pel treball de Juliana Montañés, que ha recollit el guardó de les mans de la també muntadora Ana Pfaff. 

El productor i acadèmic Josep Maria Aragonés ha estat l’encarregat d’entregar el premi a Millor documental a Catalunya Nord, la llengua enyorada, d'Eugeni Casanova i David Valls. Pel que fa a la resta de premis, La mugre, de Berta Galvany i Pau Bösch, ha rebut el guardó a Millor curtmetratge de mans de l’actor Scott Cleverdon; Preludi, el curt d’Adrià Guxens, ha estat considerat la Millor producció de les comarques tarragonines amb un premi atorgat per l’actor i acadèmic Ricard Balada; i Univers, de Ferran Palau, dirigit per Marc Sellerés, ha estat escollit el Millor videoclip. 

El Jurat de la Secció Oficial ha volgut fer una menció especial al curtmetratge documental Marees ocultes. La seva directora, Mònica Cambra, ha recollit el premi lliurat per l’actor Sergio Caballero juntament amb el director de fotografia, Albert Grinyó.

El Jurat de la Crítica, format per Pere Vall, Esteve Soler, Jordi Picatoste i Alice Tapiol també ha volgut distingir La innocència amb el Premi de la Crítica, i atorgar, a més, una menció especial al curtmetratge Ca Nostra, de Laia Foguet.

El públic també ha dit la seva i ha votat per La dona il·legal com a millor pel·lícula del FIC-CAT 2021. El director i productor de la pel·lícula, Ramon Térmens i la productora Xènia Puiggrós han rebut el Premi del Públic de les mans de Laia Aubia, directora de l’Acadèmia del Cinema Català.

El FIC-CAT inclou també el reconeixement als més joves i menys professionals a través dels premis atorgats pel Jurat Centres Educatius, que ha guardonat la peça Directed By, de l’alumnat de 6è de Primària de l’Escola Piaget de Barcelona; i pel Jurat Jove 48 hores, que ha atorgat el guardó al treball Reminiscència, de Maria Sancha, el qual competia amb altres 25 de la seva categoria. 

Més informació aquí.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat