Notícies

Pere Portabella serà homenatjat al MOST 2020

El festival tindrà lloc del 5 al 29 de novembre al Penedès i al Priorat

El director, guionista i productor Pere Portabella, premi Gaudí d’Honor 2012, serà guardonat al Festival Most, el Festival Internacional de Cinema del Vi i el Cava 2020 per la seva destacada contribució a la cinematografia catalana. 

Portabella serà homenatjat, juntament amb l’equip del projecte Sàpiens del Vi, amb el Premi Honorífic Most 2020 per una llarga trajectòria marcada per l’experimentació fílmica més suggerent i compromesa a nivell ideològic. Com a productor, va desafiar la censura amb Los golfos, de Carlos Saura, o Viridiana, de Luis Buñuel. Als anys 60, el cineasta figuerenc va ser un dels màxims exponents de l’Escola de Barcelona i durant la Transició va exercir la política, per tornar al cinema anys després amb obres com Pont de Varsòvia (1989), la seva participació al documental coral ¡Hay motivo! (2004) o El silenci abans de Bach (2007).

Pere Portabella va rebre el premi d’honor de l’Acadèmia del Cinema Català el 2012 en reconeixement a la seva trajectòria i per ser un dels cineastes més arriscats a l’hora d’explorar el llenguatge cinematogràfic.

La desena edició del Festival Internacional del Cinema del Vi es durà a terme del 5 al 15 de novembre al Penedès i del 27 al 29 al Priorat. En total es projectaran 41 treballs seleccionats que inclouen 14 documentals, 10 ficcions i 17 espots. La tria que ofereix la secció Collita enguany dona cabuda a una gran diversitat en l’àmbit temàtic del cinema de la vinya i el vi.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat