Notícies

El web filmotech.com ha permès visionar els films candidats als Gaudí

El web filmotech.com ha permès visionar a Internet els films candidats als Gaudí als membres de l’Acadèmia de Cinema Català per fer les seves votacions.

Barcelona, 16 de març de 2010.- El sistema VEOGAUDÍ (Visionat Especial d’Obres per a Membres de l’Acadèmia de Cinema Català) ha permès per primer cop als membres de l’Acadèmia del Cinema Català el visionat de les pel·lícules candidates als Premis Gaudí a través d’Internet d’una forma legal, segura i de qualitat, per dur a terme les seves votacions dels guardons.
Mitjançant aquest sistema, posat en marxa de forma pionera aquest any, els productors de les pel·lícules que optaven als Premis Gaudí han pogut oferir als membres de l'Acadèmia de Cinema Català el visionat dels seus llargmetratges a través de la pàgina web www.veogaudi.com, desenvolupada per EGEDA i FILMOTECH.COM.
El funcionament ha estat molt simple i ha consistit en l'ús d'un codi personal per a cada acadèmic, de manera que els acadèmics han pogut accedir a totes les obres publicades, que han estat un total de 42 entre llargmetratges i documentals, i visionar en streaming l'obra en qüestió.

Aquest nou servei, que complementa les projeccions organitzades per la pròpia Acadèmia del Cinema Català i la tramesa de DVD's per part dels productors, ofereix dos avantatges importants pel que fa als sistemes tradicionals:
1.- Major seguretat: ja que el visionat en streaming no guarda cap còpia física del contingut i es troba limitat a l'ús del codi assignat. S’impedeix així, la circulació descontrolada de còpies de la pel·lícula que, en algunes ocasions, acabaven sent penjades de forma il·legal a la xarxa.
2.- Estalvi de costos: el productor es pot estalviar l'enorme cost que suposa la duplicació i l’enviament de milers de còpies als diferents acadèmics, donat que, amb VEOGAUDÍ no hi ha necessitat d'enviar cap mena de suport físic.

Aquesta nova col·laboració entre l'Acadèmia de Cinema Català i EGEDA s'emmarca dins de la política de foment i implementació de les noves tecnologies que aquestes institucions han emprès en els últims anys. Aquesta política està especialment centrada en les possibilitats que ofereix el Vídeo On Demand (VoD) i que es materialitza en els serveis i activitats que EGEDA i l'Acadèmia desenvolupen per facilitar l'adaptació de la indústria audiovisual a les noves formes d'exhibició dels seus continguts.

Per la tercera edició dels Premis Gaudí, hi haurà un nou servei de digitalització que es farà extensiu als curtmetratges.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat