Notícies

L'Acadèmia del Cinema Català se suma al dol per la mort del director, productor i periodista Pedro Costa

pedrocosta

El director, productor i periodista Pedro Costa va morir el passat 8 de juny, als 74 anys, després d’una llarga malaltia.

Nascut a Barcelona i diplomat a l'Escola Oficial de Cinematografia, Costa va destacar com a creador de la prestigiosa sèrie de televisió dels 80 La petjada del crim, una producció de qualitat que recreava històries truculentes basades amb fets reals amb la col·laboració de directors de prestigi (Vicente Aranda, Imanol Uribe, Ricardo Franco) i intèrprets com Carmen Maura i Victòria Abril.

La seva filmografia com a director seguia la línia de La petjada del crim: al seu debut del 1983, El cas Almeria, explicava com la Guàrdia Civil va torturar tres joves falsament acusat de ser membres d'ETA; Redondela, del 1986, abordava un cas de corrupció en què hi havia implicats familiars de Franco i a El crimen del cine Oriente narra un apassionat amor que acaba en tragèdia. 

El director barceloní va guanyar dos Premis Goya pel seu treball cinematogràfic com a productor per Amants (1991), de Vicente Aranda, i El bon estel (1997), de Ricardo Franco. Amb Aranda va signar també Intrús (1993) i Joana la boja (2000).

Fonts: ARA i Diari Català

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat