L’Acadèmia del Cinema Català obre la convocatòria de la 2a edició de la Residència de guions

Inscripcions obertes del 15 de març al 16 d’abril

 

La Residència de guions de l’Acadèmia del Cinema Català obre convocatòria per a la recepció de projectes per a la seva segona edició fins el dia 16 d'abril. El programa s'iniciarà a partir del mes d'octubre de 2023 i fins el mes de juny de 2024.

Després de l'allau de projectes rebuts per a la primera edició, la Residència de l'Acadèmia repeteix fórmula oferint als 8 projectes seleccionats un acompanyament estable durant 9 mesos que inclourà el seguiment a càrrec d’un/a tutor/a assignat/da, una beca dotada amb 1.400 € mensuals per projecte, així com un programa complet de classes magistrals i tallers a càrrec de ponents nacionals i internacionals, i diverses activitats de trobada amb la indústria. Els projectes seleccionats també podran gaudir d'estadies de treball fora de Barcelona gràcies a la col·laboració de Faberllull i Institut Ramon Llull.

El programa de suport al desenvolupament garantitzarà la participació de projectes en llengua catalana (com a mínim la meitat dels 8 seleccionats), així com una selecció totalment paritària. També es reservaran places per a projectes amb autors/es menors de 30 anys i es vetllarà per la pluralitat de gèneres i narratives cinematogràfiques, així com per la diversitat de gènere, origen ètnic o racial, orientació sexual, classes social i diversitat funcional, tant a nivell d’autoria com temàtic.

El comitè de selecció valorarà la qualitat artística, així com la seva singularitat o aportació diferencial, l’interès de la temàtica o personatges del projecte, la viabilitat de materialització del guió en pel·lícula i el perfil i biofilmografia dels autors/es.

Tota la documentació s’haurà d’adjuntar a través del formulari online habilitat fins el 16 d’abril a les 17.00h.

La incubadora de guions per a llargmetratges de ficció organitzada de la mà de GAC - Guionistes Associats de Catalunya i dirigida per la cineasta Carla Simón, compta amb el finançament dels Fons Europeus NextGeneration, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resil·liència, a través de l’ICAA; l’ICEC i l’Ajuntament de Barcelona, i amb la col·laboració d’ESCAC, UPF, Blanquerna - URL,  l’Institut Ramon Llull, i DAMA.

Consulta les bases completes en català i en castellà aquí.

bannerweb candidatesxiii