III Premios Gaudí

 • Gaudi-III-a

  La pel·lícula d’Agustí Villaronga, Pa negre, va suposar un canvi de rumb pels Premis i per l’Acadèmia, no només per guanyar la major part dels Gaudí als quals optava (13 de 15), sinó també per acumular uns altres 9 Goya en la XXV edició d’aquests premis, i per ser escollida la representant d’Espanya als Oscar 2011 en la categoria de “parla no anglesa”, superant les altres dues candidates a ser ambaixadores a Los Ángeles: La piel que habito de Pedro Almodóvar i La voz dormida de Benito Zambrano.
 • Gaudi-III-b
  La celebració dels III Premis Gaudí va tenir lloc el 17 de gener de 2011 a l’Arteria Paral·lel de Barcelona. El teatre, recentment restaurat i reinaugurat, va acollir més de 800 persones entre nominats, acadèmics, professionals del sector, autoritats institucionals i mitjans de comunicació. El seguiment per TV3 va aconseguir una quota de pantalla del 14,4% i una audiència mitjana de 350.000 espectadors.

  Va ser una gala resplendent de llum i efectes especials, conduïda per Quim Masferrer (Teatre de Guerrilla).
 • Gaudi-III-c


  Els moments emotius de la gala els van protagonitzar l’expresident de la Generalitat de Catalunya, Pasqual Maragall, en qui es basa el documental guardonat, Bicicleta, Cullera, Poma de Carles Bosch, i l’actor Jordi Dauder en recollir el Gaudí d’Honor 2011 per la seva extensa trajectòria.

bannerweb candidatesxiii