Notícies

El film “Canigó 1883” d’Albert Naudín, arriba als cinemes

L’estrena serà el divendres 26 de gener

Canigó 1883, pel·lícula dirigida per Albert Naudín, es centra en la llegenda pirinenca de Jacint Verdaguer. Es tracta de la segona part del díptic iniciat per Maleïda 1882, explorant les excursions del poeta pel Pirineu durant els estius del 1882 i 1883, i que són l’origen i la inspiració del seu gran poema èpic Canigó. 

A diferència de la primera entrega, Canigó 1883 narra la història des de la perspectiva de la ficció. L’actor i acadèmic Lluís Soler, que ja va encarnar Verdaguer a la pel·lícula anterior, reprèn el paper principal, acompanyat de les interpretacions de Santi Pocino, Sílvia Bel i Xavier Boada. 

La història es remunta a l'any 1883 quan Jacint Verdaguer, als 38 anys, i acompanyat d’un guia, puja al pic de Balaig, el cim més alt de la muntanya de Canigó. Des de les altures, la inspiració porta al poeta a la gènesi del Cant Quart del poema Canigó, un viatge pel Pirineu en una carrossa voladora, on Flordeneu, la fada, sedueix el cavaller Gentil. La idea propicia una travessa pels cims més alts del Pirineu, plena de reptes i passatges sorprenents que, anys més tard, ja gran, el poeta rememora tot rellegint la seva obra cabdal, Canigó. 

La pel·lícula arriba aquest divendres 26 de gener als cinemes d’arreu del territori.

 

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat