Esta información no está disponible en castellano.

Toda la actualidad

La Filmoteca de Catalunya dedica una retrospectiva completa a Agustí Villaronga

Del 8 de maig al 15 de juny s’oferirà un exhaustiu repàs per la filmografia del cineasta

La Filmoteca de Catalunya presenta una retrospectiva completa de la filmografia del cineasta mallorquí Agustí Villaronga, referent clau en la cinematografia catalana i espanyola, que suma gairebé una trentena de nominacions als Premis Gaudí. Integral Agustí Villaronga tindrà lloc del 8 de maig al 15 de juny, poc més d’un any de la seva mort.

El cicle s’obre amb la digitalització del seu film Tras el Cristal (1985), seleccionat a la Secció Oficial del Festival de Berlín i guardonat amb el Premi Sant Jordi a la Millor òpera prima i el Premi Ciutat de Barcelona. “El mateix cineasta considerava aquest retrat de la violència del nazisme com l’únic film que havia pogut desenvolupar d’una forma absolutament lliure i personal”, declara la Filmoteca. La sessió comptarà amb la presència de la seva protagonista, Marisa Paredes; la productora i acadèmica, Teresa Enrich; i el director de fotografia i acadèmic, Jaume Peracaula.

Al llarg del cicle, també hi haurà presentacions a càrrec d’altres figures del món de l’audiovisual  properes al cineasta com la productora i Membre d’Honor de l’Acadèmia Isona Passola; la cineasta i Gaudí d’Honor Rosa Vergés; el director de fotografia i acadèmic Josep M. Civit o el guionista de Loli Tormenta, obra pòstuma de Villaronga, Mario Torrecillas.

Així mateix, la retrospectiva inclou curts, treballs per a la televisió i la presentació dels fons documentals dipositats per familiars i col·laboradors, on es poden trobar guions, storyboards, i fotografies de rodatge. 

Altres títols que es podran veure en el cicle són El niño de la Luna (1989);  Pa negre (2010), film multi guardonat als Premis Gaudí amb un total de 13 estatuetes, 9 Premis Goya i la primera producció catalana en ser seleccionada per representar Espanya als Oscar; El mar (1997); Després de la pluja (2006); El rei de l’Havana (2015); Incerta Glòria (2017) o El ventre del mar (2021), entre d’altres.

Podeu consultar la programació a la web de la Filmoteca.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat